Huhu: Sony varoittaa PlayStation 5 -pulan jatkuvan myös ensi vuonna / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Sony varoittaa PlayStation 5 -pulan jatkuvan myös ensi vuonna

10.05.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
5
PS5

Bloombergin mukaan Sony on varoittanut PlayStation 5 -konsoleista olevan pulaa vielä ensi vuoden puolellakin.

Huhtikuussa julkistetun Sonyn raportin mukaan PlayStation 5 -konsoleita on myyty tähän mennessä 7,5 miljoonaa kappaletta. Tavoitteena on myydä 14,8 miljoonaa yksikköä ensi maaliskuun loppuun mennessä. Bloombergin mukaan Sony on viime viikolla varoittanut analyytikkoja konsolien huonosta saatavuudesta heille pitämässään tiedotustilaisuudessa. 

– En usko kysynnän rauhoittuvan tänä vuonna, ja vaikka varmistaisimme paljon enemmän laitteita ja tuottaisimme paljon enemmän PlayStation 5 -yksiköitä ensi vuonna, tarjontamme ei pystyisi vastaamaan kysyntään, Sonyn talousjohtaja Hiroki Totokin kerrotaan sanoneen.

Suunniteltua matalampiin PlayStation 5 -tuotantomääriin on vaikuttanut niin puolijohteiden ja muiden osien hankala saatavuus kuin koronapandemian aiheuttamat tuotannolliset ongelmatkin. Totoki ei usko Sonyn pystyvän nostamaan tuotantoa niin merkittävästi, että PS5:n toisen vuoden myyntitavoitetta voitaisi pitää PlayStation 4:n vastaavaa korkeampana. 

Lähde: Bloomberg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Ei yllättäny

Käyttäjän SeTyyppi kuva
SeTyyppi

Eipä tämä minään yllätyksenä tosiaan tule. Tosin aika sama, koska eipä tuolla Demon's Soulsin remakea lukuunottamatta mitään ainakaan itseä kiinnostavia pelejä edes ole. Ehkä sitten kun konsoleita saa kaupasta vaan hyllystä hakemalla on myös edes muutama kiinnostava exclu peli saatavilla joilla voi perustella konsolin oston.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus SeTyyppi

aika sama, koska eipä tuolla Demon's Soulsin remakea lukuunottamatta mitään ainakaan itseä kiinnostavia pelejä edes ole. Ehkä sitten kun konsoleita saa kaupasta vaan hyllystä hakemalla on myös edes muutama kiinnostava exclu peli saatavilla joilla voi perustella konsolin oston.

Tottahan tämä on mutta minä ainakin mieluusti maksoin siitä että saan pelata myös PS4-pelit hiljaisella laitteella. Lisäksi pelit toimivat paremmin, joten samapa tuo oli napata kun sattui saamaan.

Käyttäjän SEPPO-SILAKKA kuva
SEPPO-SILAKKA

Viime vuoden puolella kun konsolin tilasin Suomen suurimmasta verkkokaupasta, niin olin varma että viimeistään toukokuussa saisi noutaa. Alkaa vaikuttaa siltä, että olen onnekas jos jouluun mennessä saan laitteen kotiin.

Käyttäjän SeTyyppi kuva
SeTyyppi
Lainaus zappah

Tottahan tämä on mutta minä ainakin mieluusti maksoin siitä että saan pelata myös PS4-pelit hiljaisella laitteella. Lisäksi pelit toimivat paremmin, joten samapa tuo oli napata kun sattui saamaan.

Juu, kyllähän tuo varmaan tulisi itsekin hankittua jos vaan olisi mahdollista OVH:lla. Olisihan se kiva pelailla Ghost of Tsushima ja God of War 60fps:llä. Ei vaan niin paljoa tee mieli, että olisin valmis maksamaan 200-300€ ylihintaa jollekin trokarille. Muutenkin itsellä melko paljon pelejä backlogissa PC:llä niin niiden parissa kyllä viihdyn helposti ensi vuoden puolelle ja pidempäänkin jos on tarvis. :D

Nostoja