Huhu: Uusi avoimen maailman Harry Potter -peli tekeillä – tuhovoimaista pelikuvaa vuotanut jo julki / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Uusi avoimen maailman Harry Potter -peli tekeillä – tuhovoimaista pelikuvaa vuotanut jo julki

2.10.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
13

Warner Bros vaikuttaisi olevan valmistelemassa uutta suuren mittaluokan Harry Potter -peliä. Varhain tiistaiaamuna Reddit-käyttäjä VapeThisBro julkaisi YouTubessa lyhyen pelikuvapätkän toistaiseksi vielä julkistamattomasta velhoseikkailusta ja tuki sitä myös kattavalla informaatiotekstillä.

Videolla nähtävissä on selvästi Tylypahkaan ja sen lähitienoille sijoittuvaa seikkailua, joka huipentuu paikoin jopa kohtalaisen brutaaliin ja tuhovoimaiseen toimintaan. Oman sankarinkin siinä pääsee näemmä luomaan.

Informaatiotekstin mukaan peli sijoittuu 1800-luvulle ja olisi nimenomaan kolmannesta persoonasta kuvattu toiminnallinen roolipeli. Pelihahmo on uusi viidesluokkalainen opiskelija, joka pystyy edustamaan yhtä kahdeksasta erilaisesta velhotyypistä. Kaverisuhteita päästään myös solmimaan ja omalle sankarille valitaan oma tupakin.

Video ja teksti on alunperin ilmeisesti näytetty osana valikoiduille testihenkilöille laadittua kohderyhmäkeskustelua. Mitä ilmeisemmin peli saattaisi olla työn alla Disney Infinitya aikoinaan tehneellä Avalanche Softwarella. Studiota varten Warner Bros haki vuosi sitten käsikirjoittajia, joilla on ymmärrystä brittiläisestä kulttuurisesta ja kieliopista.

Warner Bros. on osoittanut viimeisen vuoden ajan suurta kiinnostusta palata taas Harry Potter -pelien pariin. Viime joulukuussa se ilmoitti perustaneensa uuden Portkey Games -julkaisubrändin, jonka alla sen on ollut määrä tarjota Harry Potter -pelejä niin mobiilimarkkinoille kuin konsoleille. Tähän mennessä julkaisunsa on saanut jo mobiilipeli Hogwarts Mystery.

Viimeksi isomman mittakaavan Harry Potter -peli saatiin vuonna 2011 Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 -elokuvaan pohjautuen. Kyseinen peli oli EA:n käsialaa.

Päivitys kello 17:10: Uutisessa mainittu video on vedetty pois YouTubesta Warner Brosin pyynnöstä. Tallenteen siitä löytää yhä muun muassa Void.catin puolelta.

Lähde: Reddit, Gematsu, Press Start

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Video häipyi jo tuubista, mutta ainakin tuosta Gematsun linkistä löytyy toistaiseksi toimiva varakappale.

Aika tylyä menoa Harry Potterin mittapuulla. Kiinnostavalta näytti.

Käyttäjän Stan kuva
Stan

Yksinpeli, ei moninpeli tai MMO. Tylypahka + tylyaho laajaksi avoimeksi maailmaksi niin olisin tyytyväinen. Mukanahan voisi olla myös vähän lontoota ja viistokuja mutta ei kaikkea voi vaatia. :)

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Näyttää kyllä hyvältä.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Yllätävän hyvältä tosiaan näyttää, ainakin jos miettii millaisia räpellyksiä Potterista on viime vuosina tehty. Jos kyseessä on tosiaan suurilla tuotantoarvoilla toteutettu tripla A toimintarope, niin seurantaan menee.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Hyvältä kyllä näytti. toivon vain että kehityksessä olisi joku muu kuin Avalanche, ne jätkät eivät osaa tehä tarinallista peliä. Jossakin huhuiltiin, että tämän takana olisikin Rocksteady...huh jos se pitäisi paikkansa.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

[video estetty]
Elikkäs kyseinen asia on varmistettu.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Kyllä kelpaa millainen Potter tahansa, kunhan se ei ole kosketusnäytöllä pelattava mobiilipeli, hiiriohjaukseen perustuva MMO, VR-teknologiademo, PvP-areenaräiskintä tai visuaalinen romaani!

Käyttäjän Collector kuva
Collector
Lainaus Kaze88

Hyvältä kyllä näytti. toivon vain että kehityksessä olisi joku muu kuin Avalanche, ne jätkät eivät osaa tehä tarinallista peliä. Jossakin huhuiltiin, että tämän takana olisikin Rocksteady...huh jos se pitäisi paikkansa.

Ekana huhuiltiin Rocksteadya, mutta sitten tuota Disney Infinity peleistä tuttua Avalanche Softwarea. Toki tämä vaikuttaisi aika isolta harppaukselta eteenpäin studiolle, Disney Infinityn jälkeen. Itse kuitenkin toivon ja näkisin todennäköisempänä, että Rocksteady:lla on tekeillä taas supersankaripeli. Toivoisin edelleen Arrowista peliä, kun tuo oisi samankaltainen Batmanin kanssa. Supermiestähän se on huhuiltu Rocksteadyn seuraavaksi peliksi. No joo, saa nähdä mikä se Rocksteadyn peli tulee olemaan, toivottavasti se ei ole tämä.

Edit: Nyt on taas tullut uutta huhua Rocksteadyn seuraavasta pelistä, joka olisi nimeltään Justice league Crisis.

https://www.gamesradar.com/holy-fishsticks-batman-new-rumours-suggest-rocksteady-is-working-on-a-justice-league-game-set-in-its-arkham-universe/

Käyttäjän zappah kuva
zappah

No kappas. Enpä olisi uskonut että HP-pelistä voisi innostua mutta tämähän näyttää todella mielenkiintoiselta. Aiemmat on olleet vähän nuoremmille suunnattuja ja vaikuttaneet aika perinteisiltä "leffa-peleiltä", joten sen vuoksi ei tosiaan kauheasti ole jaksanut aiheesta kiinnostua.

Mutta aikuisempaan, eli synkempään/karumpaan meininkiin luottava teos kiinnostaisi todella. Leffatkinhan menivät loppua kohti mukavasti karumpaan suuntaan. Ei sillä että tarvitsisi aina synkistellä että leffa on hyvä mutta esimerkiksi Witcherin maailma on juuri siksi niin hyvä, että se ei ole mikään iloinen satumaailma.

Pottereiden tietämykseni rajoittuu toki leffoihin mutta silti niistä on päällimmäisenä sellainen satumaisempi kuva. Toisaalta kun miettii mitä ihan perinteisissä saduissa tapahtuu, erityisesti Grimmin, niin nehän ne vasta karuja ovatkin. Ja kuten itsekin mainitsin, niin onhan siellä aika karuja juttuja Potterissakin.

Joo, menipä avautumiseksi. Joka tapauksessa odotan innolla mitä tästä selviää.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Siis mitä? Tästäkö tuoteperheestä kehdattais viimein tehdä jotain muutakin kuin kiireellä + sukkanauhabudjetilla ryssittyjä leffapelejä taikka kämäisiä mobiilipaskeita? No okei, ymmärtääkseni Lego Harry Potterit ovat olleet jopa ihan kohtuullisia lisenssipelejä, mutta ne ovat silti yksi Lego-inkarnaatio lukemattomien muiden joukossa.

HP-fanikunta on nykyään niin laaja, että tällaisen leffoista irtonaisen pelin olisi voinut tehdä aiemminkin. Just sopivasti Deathly Hallows part 2 -jälkimaininkien sekä ekan Ihmeotukset-leffan välimaastoon. Sen verran mainstream-sarja on kuitenkin kyseessä (kuten Star Wars), että taustalla ei tarvisi just sillä hetkellä olla jotain kirjaa taikka leffaa pitämässä kiinnostusta yllä. Mutta ilmeisesti tuo aikaväli pyhitettiin niille Playstation Move-peleille, jotka olivat sitten enemmän lapsille suunnattuja.

Nyt kun tuo vanhemmalle yleisölle suunnattu leffasarja on kuitenkin ihmisten mielissä seuraavat +5 vuotta (olettaen, että Gridelwaldin jälkeen loputkin osat tulevat aina kahden vuoden väliajoin), niin saman ikähaarukan pelaajiakin kehdataan viimein lähestyä tosissaan.

Kuten sanottua, sen olisi voinut tehdä aiemminkin, mutta käyhän tämä näinkin. Sillä oletuksella siis, että tuosta pelistä kehkeytyy jopa jotain oikeasti hyvää, eikä EA:n Deathly Hallows-pelien tasoista kuraa. "Call of Dutya loitsuilla", kuten Angry Joe niitä muistaakseni aikoinaan kuvaili. Tuo video näytti ihan lupaavalta (katsoin sen lopulta Vimeon kautta, kerta F-secure veti herneet nokkaan tuosta void.catista enkä jaksanut ruveta saikkaamaan sen kanssa), toivotaan että lopullinen pelikin osoittautuu odottamisen arvoiseksi.