Huhu: Uusi Star Wars: Knights of the Old Republic on työn alla EA:n ulkopuolella / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Uusi Star Wars: Knights of the Old Republic on työn alla EA:n ulkopuolella

25.01.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
3

Star Wars: Knights of the Old Republic -roolipelisarja on huhun mukaan saamassa jatkoa.

Star Wars -sisäpiiriläiseksi kutsutun Bespin Bulletinin mukaan Star Wars: Knights of the Republicin jatko-osa olisi työn alla ilman EA:ta tai alkuperäisen pelin kehittänyttä BioWarea. Knights of the Old Republicin paluusta on huhuiltu ja spekuloitu aikaisemminkin, mutta yleensä peli on tuolloin yhdistetty kuitenkin vielä EA:han.

EA:lla oli useamman vuoden ajan yksinoikeussopimus Star Wars -pelien kehittämisestä, mutta äskettäin myös muiden peliyhtiöiden kerrottiin pääsevän Star Wars -pelien pariin. Ainakin The Division -kehittäjä Massive Entertainmentin tiedetään kehittävän Ubisoftille uutta avoimen maailman Star Wars -peliä.

Alkuperäisen Star Wars: Knights of the Old Republicin ja The Old Republic -massiivimoninpelin kehittäneen BioWaren ohella myös Obsidian Entertainment on työskennellyt pelisarjan parissa. Microsoftin nykyisin omistama Obsidian tuli tunnetuksi nimenomaan Knights of the Old Republic II: The Sith Lordsin kehittäjänä.

Lähde: VGC, Bespin Bulletin (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Eipä se sinänsä ole mikään uutinen, että tehdään EA:n ulkopuolella, kun ei EA:lla ole koskaan ollut mitään tekemistä KOTOR:ien kanssa. No sen verran tietenkin, että tekivät samaan aikakauteen perustuvan The Old Republic -mörpin, mutta ne varsinaiset KOTOR:it olivat ihan LucasArtsin tilaustöitä silloin vielä itsenäisiltä Biowarelta ja Obsidianilta.

Obsidian voisikin olla varteenotettava vaihtoehto. Obsidian on tietysti nykyään Microsoftin studio, mutta olisi Lucasfilmillä varmasti selkänojaa neuvotella sellainen diili, ettei tästä mitään yksinoikeutta tehtäisi.

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

Niin kyllästynyt rebootteihin, remakeihin ja klooniversioihin. Luovuuden puuttuessa alalle on pesiytynyt suuri joukko ihmisiä jotka eivät sinne kuulu, tekevät vanhojen nimisarjojen nimissä profittia mutta aiheuttaa vain kuluttajien kyllästymistä ja turhautumista kun sitä suosikkipeliä pitää testata ja se tietty osoittautuu pettymykseksi kun sitä tekee eri tiimi kymmeniä vuosia myöhemmin joilla ei ole edes mitää käsitykstä siitä mikä teki emopelistä hyvän.

Käyttäjän verneri.isomöhkö kuva
verneri.isomöhkö

EA:lla on ihan yhtäpaljon tekemistä Old republicin kehityksen kanssa kun Blizzardilla. Ei yhtään mitään. EA oli julkaisija, ei kehittäjä. Joka itseasiassa mainitaan artikkelissa.