Huhumylly kerää kierroksia: Fable 4 näyttää aina vain todennäköisemmältä

Merkit uudesta avoimen maailman toimintaroolipeluuta tarjoavasta Fablesta käyvät aina vain selvemmiksi.

17.1.2018 15:11

Mahdollisuudet uuden täysimittaisen Fable-pelin tulemisesta ovat muuttumassa aina vain todennäköisemmäksi. Viimeisimpänä pelin olemassaolosta on kuullut Eurogamer-sivusto, jonka lähteet ovat mukailleet aiempaa huhua siitä, että Fablea toisi takaisin Forza Horizon -sarjasta tuttu Playground Games.

Eurogamerin saamien tietojen mukaan uuden Fable-pelin kehitys on vielä sen verran alkuasetelmissa, että Playground Games kokoaa vasta tavoitetiimiä projektia varten. Pääasiallisen kehityksen on määrä tapahtua Playgroundin uudessa Learnington Spa -studiossa, jossa työskentelee toistaiseksi vajaat sata henkeä. Suunnitelmissa tiimi olisi saada noin 200 henkilöön.

Lähteet ovat nimenomaan kertoneet, Playground Gamesin olisi määrä tehdä avoimeen maailman sijoittuva tarina- ja hahmovetoinen toimintaroolipeli. Ei siis esimerkiksi perutun Fable Legendsin kaltaista sivuosaa.

Haastattelussa Eurogamerin kanssa Fablea aikoinaan luomassa ollut Simon Carter on kertonut kokevansa ristiriitaisia tunteita huhusta. Hän kokee, että on hieno asia, ettei Fable ole kuollut ja että brittiläisstudio on mukana tekemässä tämän mittaluokan projektia. Samalla hän on kuitenkin hämmentynyt siitä, kuinka Microsoft vasta vajaat kaksi vuotta sitten lakkautti Fablea tehneen Lionhead Studiosin, joka nimenomaan halusi tehdä uuden yksinpelattavan Fable-pelin.

Eurogamerin kuuleman mukaan Microsoft on innostunut palaamaan Fablen pariin Sonyn julkaiseman Horizon: Zero Dawnin näkemän menestyksen jälkeen..

Microsoft on kommentoinut huhua toteamalla, ettei se kommentoi huhuja.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa