Huhutulle Mass Effect -televisiosarjalle täystyrmäys entiseltä BioWare-käsikirjoittajalta / Uutiset / pelaaja.fi

Huhutulle Mass Effect -televisiosarjalle täystyrmäys entiseltä BioWare-käsikirjoittajalta

27.11.2021 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
2
Huhutulle Mass Effect -televisiosarjalle täystyrmäys entiseltä BioWare-käsikirjoittajalta

Amazon Studiosilla ilmeisesti varhaisessa valmisteluvaiheessa oleva Mass Effect -televisiosarja ei ole vakuuttanut kaikkia.

Viihdesivusto Deadline kertoi aiemmin tällä viikolla Amazonin viimeistelevän parhaillaan sopimusta mahdollisen Mass Effect -sarjan tiimoilta, ja uutinen on kirvoittanut pelikansasta varsin vaihtelevia reaktioita. Twitterissä mielipiteensä on ilmaissut muun muassa entinen BioWare-käsikirjoittaja David Gaider, jolla on suuria huolia sarjaprojektin suhteen.

Gaider aloittaa pitkän twiittiketjunsa pohtimalla Mass Effectin ikonista keulakuvaa, komentaja Shepardia, jonka pelaajat ovat saaneet tähän asti muovata mieleisekseen. Televisiosarjan päähenkilöllä on kuitenkin pakko olla ennalta määrätyt piirteet sukupuolesta persoonallisuuteen, mikä saattaa Gaiderin mukaan vieraannuttaa fanit sarjasta jo heti kättelyssä.

Mies selittää kumppanihahmojen kantavan pelissä suurimman vastuun tunnelatauksesta, mutta kertoo pelkäävänsä televisiosarjan sysäävän osan pelaajien rakastamista tutuista kasvoista pieniin sivurooleihin. Gaider huomauttaa Mass Effectin ja itse työstämänsä Dragon Agen juonien olleen myös pitkälti tyhjiä kuoria, joista pelaaja itse teki omilla valinnoillaan ja emotionaalisella panostuksellaan merkityksellisiä.

– Ilman sitä, ja suurinta osaa kumppanihahmoista, jäljelle jää melko keskiverto fantasia- tai tieteissarja, jonka kohdeyleisöstä suuri osa on jo valmiiksi vihoissaan ja tyytymättömiä ennen kuin se edes julkaistaan, Gaider maalailee.

Avautumisensa lopuksi Gaider kuitenkin toteaa, että pahin tapahtuu vain, jos televisiosovituksesta yritetään väkisin tehdä turhan uskollinen peleille. Huomautettava on myös, ettei sarjan ole alkuunkaan vahvistettu seuraavan Shepardin edesottamuksia tai sisältävän muita peleistä tuttuja hahmoja.

Lähde: David Gaider (Twitter), GamesRadar

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Jos sarja halutaan tehdä niin sen ei nimenomaan pitäisi seurata pelien juonta ja Shepardin edesottamuksia vaan laajentaa universumia muilla tavoin. The Last of Usin tai Halon kaltainen sarja ei tosiaan Mass Effectin tapauksessa voisi toimia millään tapaa jossa seurataan peleis tuttua päähahmoa/hahmoja

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

David Gaider on aika, hmmm, keskiverto tyyppi. Ei osaa, mutta puhuu paljon. Olen joskus ysärillä kai sen hänelle toki kertonutkin. :P