Huhuvaroitus: Microsoft pohtii jättihankintoja – mahdollisella ostoslistalla EA, Valve ja PUBG Corp. / Uutiset / pelaaja.fi

Huhuvaroitus: Microsoft pohtii jättihankintoja – mahdollisella ostoslistalla EA, Valve ja PUBG Corp.

30.01.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
24
Huhuvaroitus: Microsoft pohtii jättihankintoja – mahdollisella ostoslistalla EA, Valve ja PUBG Corp.

Microsoftilla harkitaan suuria hankintoja, tuoreet huhuraportit kertovat. Pelisivusto Polygonin raportin mukaan Microsoftin sisällä on käyty hämmästyttävältä ja jopa mahdottomalta kuulostavia yrityskauppakeskusteluja, joilla haettaisiin ratkaisua Xbox One -konsolin yksinoikeuspelien vähäiseen tarjontaan.

Polygonin Colin Campbellin mukaan tuoreimmat keskustelut Microsoftin sisällä ovat koskeneet julkaisijajätti Electronic Artsin ostamista. EA:n pelitarjontaan lukeutuvat muun muassa jättisarja Battlefield sekä lukuiset vuosittaiset urheilupelit, jotka keikkuvat vuodesta toiseen myyntilistojen kärkipäässä.

Campbellin mukaan tiedon lähteenä olisi luotettava ja Microsoftia lähellä oleva taho. Sen mukaan Microsoftin suunnalta on kuultu "kuiskailuja" myös muista hankintavaihtoehdoista, joihin lukeutuvat PlayerUnknown's Battlegroundsista tuttu korealainen PUBG Corp ja jopa Steam-kauppaansa täydellä höyryllä panostava Valve.

Huhuihin kannattaa luonnollisesti suhtautua suurella varauksella. Vaikka keskusteluja olisikin käyty Microsoftin sisäisesti, matka puheista tekoihin on pitkä. Tällä erää vaihtoehdoista todennäköisimmältä tuntuisikin nimenomaan PUBG Corp, jonka kanssa Microsoft on jo solminut ajallisen yksinoikeuden megahittipelinsä konsoliversiosta.

Microsoft ei ole tapansa mukaan kommentoinut huhuja ja spekulaatioita.

Pelaaja-lehden toimituksen keskustelua ja pohdintaa aiheesta voi katsoa täältä!

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Toivottavasti toimivat nyt järkevästi ettei mene sormi suuhun.

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

EA:n pelit ei pahemmin kiinnosta, PUBG vielä vähemmän ja milloin viimeksi Valve on tehnyt pelin? Tietysti kyseessä on aikamoinen huhu eli ei pidä turhan tosissaan vielä ottaa, mutta ei siis minua liikuta suuntaan tai toiseen vaikka ei Xboxia löydykkään

Käyttäjän Miika Huttunen kuva
Miika Huttunen

Valve ei tosiaan ratkaise yksinoikeuspelien ongelmaa, sillä se näyttää lopettaneen itse pelien tekemisen. Steam toki on erittäin hyvää bisnestä, mutta ottaen huomioon Gabe Newellin mielipiteet MS:stä sekä Windows 10:stä on Valven osto on aika epätodennäköinen. Valve ei myöskään ole julkinen pörssiyhtiö vaan yksityisesti omistettu ja Newell omistaa siitä yli puolet, joten hän käytännössä päättää myydäänkö firma vai ei.

EA taas tekee kovaa tulosta monialustapeleillään, joista PS4-myynti muodostaa nykyisen konekannan vuoksi aika ison siivun. Jos FIFA:n, Maddenin ja Battlefield -lakkaisivat ilmestymästä PS:lle, romauttaisi se EA:n tulosta eli aika kalliiksi tulisi noiden yksinoikeuden ostaminen MS:lle. Toki tulevien konesukupolvien kohdalla tilanne olisi toinen.

Huhuja nuo tosiaan ovat, mutta pitäisin PUBG Corpia todennäköisimpänä vaihtoehtona, jos korealaiset myymisensä tarpeelliseksi kokevat.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

No en noista mitään juuri kaipaakkaan. Pugb ei kiinnosta. Valve tosiaan ei juurikaan tee pelejä ja EA.. no EA on aika syöpää tehny. Ootan vieläkin niiyä mielenkiintosia Star Wars pelejä hyvällä yksinpeli kampanjalla missä ei ole loottibokseja tai mikromaksuja.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy
Lainaus Speedy

No en noista mitään juuri kaipaakkaan. Pugb ei kiinnosta. Valve tosiaan ei juurikaan tee pelejä ja EA.. no EA on aika syöpää tehny. Ootan vieläkin niitä mielenkiintosia Star Wars pelejä hyvällä yksinpeli kampanjalla missä ei ole loottibokseja tai mikromaksuja.

Käyttäjän Hepii89 kuva
Hepii89

Enpä noiden pelien takia boxia ostais,jos en sitä omistais. veikkaan ,et ea:n tulos painuu alas jos microsoft sen ostaa.moni on vannoutunu pleikkarilla pelaaja änärisssä.huhut on toki huhuja

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Eli siis isolla rahalla ostetaan panttivankeja, eikä tehdä niinkuin se tehdään oikein eli perustamalla omia studioita ja luomalla uusia originaaleja nimikkeitä. Microsoft, haista paska!

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Valve ei varmaankaan myy, mutta EA taitaa olla julkisesti vaihdettu. EA olisi kyllä kallis, mutta vakiinnuttaisi pelkällä Sports tarjonnallaan Boxin tulevaisuuden.

Käyttäjän XHaPsuX kuva
XHaPsuX

eikö valve tehny agent mayhemin? tai oli mukana en oo varma :D

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Jos nyt kävis noin, niin Änärit jäävät sitten hankkimatta, jos vain sitten Boxille tulee.

Nostoja