Huijaamisesta kiinni jäänyt CS:GO-ammattilainen sai viiden vuoden pelikiellon / Uutiset / pelaaja.fi

Huijaamisesta kiinni jäänyt CS:GO-ammattilainen sai viiden vuoden pelikiellon

26.10.2018 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6

Viikonloppuna Counter-Strike: Global Offensive -turnauksessa huomiota herättänyt huijari on saanut tuomionsa.

Nikhil "Forsaken" Kumawat jäi kiinni huijausohjelman käytöstä Shanghaissa järjestetyssä CS:GO-turnauksessa. Nyt Kumawatille on langetettu viiden vuoden pelikielto huijaamisen vastaisen Esports Integrity Coalition -järjestön toimesta.

Viiden vuoden pelikielto ei kuitenkaan yllättäen pohjaudu Kumawatin viimeisimpään kupruun, vaan tapaus sai ESICin selvittelemään hänen aiempaa käytöstään. Kumawatin edustaman OpTic Indian voittaman ESL Indian järjestäjät löysivätkin jälkiä samoista huijausohjelmista Kumawatin käyttämältä SSD-levyltä myös aiemmasta turnauksesta. Muut OpTic Indian jäsenet saivat kuitenkin puhtaat paperit tutkimuksesta.

Kumawat ei pelikieltonsa myötä voi osallistua mihinkään ESICin jäsenjärjestön kilpailuun viiden vuoden ajan.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Joku joka tietää voisi valaista, että kuinka huijaaminen on ylipäätään turnauksissa mahdollista? Miten kukaan ei ole keksinyt vielä tapaa estää pelaajia käpälöimästä koneita ja asentamasta sinne ylimääräistä tavaraa? Vai sallitaanko pelaajien käyttää kisoissa peräti omia koneita mikä tuntuisi kyllä jo aika alkeelliselta mokalta.

Käyttäjän pandemic kuva
pandemic

Noh ainakin sillon kun useampi pro pelaaja jäi kiinni koodaamisesta ennen dreamhackkia vuonna 2014 koodit oli sijoitettu steam cloudiin, josta se aukaisi koodit automaattisesti tunnukselle kirjautuessa. Mitään varmaa tapaahan koodeja ei ole estää, koska kilppajuoksu priva hackkien ja koodamisen esto ohjelmien kanssa on kova. Ja kait turnauksen järjestäjät tutkivat niitä koneita löytyykö sieltä koodeja vai ei.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

@pandemic
Niinhän se on poikkeuksetta, että jos porsaanreikiä on olemassa, niin on vain ajan kysymys koska joku keksii käyttää niitä hyväksi.

Itse vaan lähtisin tässä ihan siitä tylystä lähtökohdasta, että minimoidaan porsaanreikien määrä. Poistetaan kaikki pelaajien privaattitilit ja laitteet kokonaan yhtälöstä. Järjestäjät hankkii paikalle freesit koneet ja luo pelaajille originaalit turnaustilit, joiden ääreen pelaajat tuovat vain itsensä. Ei muuta.

Minusta lajin arvokkuutta kohottaisi huomattavasti se, että sinne turnaukseen tultaisiin tosiaan kaikki vähän kuin vieraskentälle. Siellä sitten porskuttaa ne jotka porskuttaa. Ei jalkapalloilijakaan saa sitä pelin palloa valita, vaan sillä yhdellä yhteisellä ja kaikille samalla on pärjättävä. Jos joku alkaa itkeä, ettei pärjää kun ei ole omat tilit ja laitteet käytössä, niin häneen voidaan kohdistaa paha katse ja sanoa, että nyt on kuule aika mukautua poju tai alkaa etsiä uusia hommia.

Ei tosin tule tapahtumaan, koska käytännöt ovat jo liian vakiintuneita ja nykyinenkin systeemi tuottaa hemmetisti rahaa myös järjestäjille ja aiheuttaa kohtalaisen vähän porua yleisön joukossa. Viimeinen asia, jota Valve ja eSports-organisaatiot siis haluavat olisi tässä kohtaa keikuttaa venettä.

Tuli tämän uutisen myötä vain katsottua muutama video epäiltyjen koodarien pelaamisesta ja alkoi masentaa e-urheilun tila ihan hemmetisti. Moni selkein tapaus ei jätä paljoakaan epäilyksen varaa, mutta en tiedä onko tyyppejä koskaan saatu käpälälautaan tekosistaan.

Käyttäjän markusbob kuva
markusbob

On olemassa keinoja mitä vähän vilauteltu internetin syövereissä, mitä ei välttämättä uskoisi heti todeksi. Vanha sanonta pätee tähänkin aika hyvin, huijarit on aina askeleen edellä. Yksi esitelty keino on esimerkiksi Wifin kautta jakaa puhelimella huijausohjelmat toiselle laitteelle, en tiedä onko tämäkin tyrmätty nykypäivänä koska ainakin isoimmissa turnauksissa koneilla ei pääse muualle kuin serverille.

Itse en kyllä täysin yhdy tuohon, että pelattaisiin turnauksen pitäjän laitteistoilla ja tunnuksilla, ne kuitenkin eroaa sen verran paljon toisistaan. Kaikki on tottumuksista ja rutiineista kiinni, pelkkä hiiren vaihto heikentää reippaasti pelaamista.

Selkeitä tapauksia on, muttta täytyy muista että jokainen meistä yllättää itsensä joskus tekemällä jotain suoraan toisesta ulottuvuudesta :D Tällä viittaan siis juurikin pelikentillä tapahtuviin asioihin, kyseessä on kuitenkin ammatikseen pelaavat jantterit.

Käyttäjän pandemic kuva
pandemic

@Haerski

Noh porsaanreikien tukkiminen on aika vaikeaa. Esimerkiksi tässä tapauksessa pelaaja oli aukaissut rar. tiedoston kautta koodit. Majoreissa kait pelaajilla on vain turnauksen järjestäjien tarjoamat pelivehkeet jolloin huijaamisen pitäisi olla vaikeampaa. Kuitenkaan näissä pienemmissä turnauksissa asian laita ei ole näin. Ja viitaten edelliseen viestiin 2014 pro pelaajatkin bustattiin ESEA:n kanssa tehdyllä yhteistyöllä Valven omaan huijauksen estoon.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Viime vuonna tyypille asetettu "kahden vuoden pelikielto" kesti lopulta ruhtinaalliset kuus kuukautta. Samalla logiikalla tämäkin banni kestää varmaan just sen 15 kuukautta, jonka voi vielä mukavasti pyöristää alaspäin tasan vuoden mittaiseksi.

Joten saas nähdä fuskaako tää jätkä jälleen jossain turnauksessa vuoden 2019 lopulla, vaiko peräti vuoden 2020 alkupäässä.

Nostoja