Hullu huhu: Uskomaton Metal Gear Solid V -julkisuustemppu alkaa muotoutua

Kojima, minkä tällä kertaa teitkään.

22.4.2015 09:41

Maailman ensimmäistä päänsiirtoa suunnittelevan italialaisen neurokirurgi Sergio Canaveron yhteys Metal Gear Solid V: The Phantom Painiin puhuttaa verkossa.

Miehen hämmentävä yhdennäköisyys The Phantom Painiin julkistustrailerilla nähtyyn lääkäriin on herättänyt lähipäivinä pelaajien huomion. Kirurgiin yhteyttä ottaneet lähteet raportoivat Canaveron suunnittelevan oikeusjuttua pelin luonutta Hideo Kojimaa vastaan piirteidensä luvattoman jäljittelemisen tiimoilta, vaikka virallisen tiedon mukaan pelihahmon on tarkoitus muistuttaa Japanissa näyttelijänä työskentelevää Ian Moorea.

NeoGAF-keskustelufoorumin verkkosalapoliisit ovat nyt nuuskineet esiin useampia kummallisia yhteyksiä Canaveron ja The Phandom Painin välillä. 

Canavero vaikuttaa itse olevan oikea kirurgi: miehen päänsiirtoprojektista on uutisoitu sekä valtavirta- että tiedemediassa Suomessa asti jo useamman vuoden ajan. Vuonna 2010 Kojima kertoi Twitterissä löytäneensä kumppanin jonkinlaista tabuprojektia varten, mutta lausahduksen yhteyttä kirurgiin voi vain spekuloida.

Canaveron tarkat suunnitelmat julkistettiin vain pari päivää The Phantom Painin julkistuksen jälkeen, ja operaatiolle keskeiset termit HEAVEN ja GEMINI herättänevät jonkinlaisia tuntemuksia pelisarjan faneissa. Lisää tuulta salaliittoteorioiden purjeisiin puhaltavat Metal Gear Rising: Revengeancesta tuttujen Gemini-kyborgien kyberneettiset päät. 

Pelialan vaikuttajat nousevat myös pintaan useampaan otteeseen projektia tutkiessa. Canaveron Kyproksella pitämä TED-konferenssipuhe järjestettiin yhteistyössä Wargaming-pelitalon kanssa, ja päänsiirtoa odottava venäläispotilas Valery Spiridonov on itse töissä pelialalla.

Vaikka yhtäläisyydet saattavatkin osoittautua merkityksettömiksi koska tahansa, Kojimalle tämän mittakaavan julkisuustemppu ei olisi lainkaan tavaton: mies loi The Phantom Painin julkistusta varten ruotsalaisen valepelistudion ja päänsä kokonaan siteillä peittäneen Joakim Mogren -alter egon. Millaisen operaation jäljiltä miehen pää lieneekään kääreiden peitossa?

Päivitys: Maininta Ian Mooresta lisätty.

Lähde: NeoGAF, Pocket-Lint, WCCFtech, IBTimes, GamingBolt

Lisää luettavaa