Hulluutta vai nerokkuutta? Mad Catzilta luuranko-ohjain pc- ja mobiilipelaamiseen / Uutiset / pelaaja.fi

Hulluutta vai nerokkuutta? Mad Catzilta luuranko-ohjain pc- ja mobiilipelaamiseen

6.01.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Monenlaisiin peliaiheisiin erikoislaitteisiin erikoistunut Mad Catz on paljastanut uuden mahdollisesti joko nerokkaan tai sitten täysin pähkähullun Bluetooth-peliohjaimen. Hirvitys kantaa eläimellisesti nimeä L.Y.N.X. 9 ja se on suunniteltu käytettäväksi sekä pc:n että Android-laitteiden kanssa.

Erikoista L.Y.N.X. 9:ssä on sen luurankomainen ulkomuoto, jota voi muokata sen mukaan, millä laitteella sattuu milloinkin pelaamaan. Pc:llä esimerkiksi L.Y.N.X. on kuin alaston Sonyn DualShock-ohjain, mutta tarvittessa ohjaimesta muodostuu myös pidike sekä puhelimille että jopa tableteille. Ohjaimen mukaan pakataan myös HDMI-johdot, joilla osan kännyköistä ja tableteista voi siirtää käytettäväksi televisiossa.

Mad Catz suunnittelee julkaisevansa uuden ohjaimensa ainakin Amerikassa maaliskuussa 300 dollarin hintaan (n. 250€). Perinteisten nappuloiden ja tattien ohella ohjain on varustettu esimerkiksi mikrofonilla ja hiirisensorilla, ja kuuluupa pakettiin myös ohjaimeen kiinnitettävä QWERTY-näppiskin.

Lähde: Mad Catz, Kotaku UK

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän realOG kuva
realOG

Onhan tää ny aika next gen ohjain ja just sopivasti Amerikan keikan aikaa

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Onhan tämä aika nerokasta. Ehkä liiankin nerokasta omaksi hyväkseen. Peruskuluttaja tuskin jaksaa ruveta näkemään vaivaa, jos tahtonee käyttää ohjainta useimpien laitteiden kanssa ja paljon, minkä takia saattaa jäädä kohdeyleisöltä ostamatta.

Päivitys: Luin hinnan ja tämä ei ilmeisesti ole suunnattu peruskuluttajalle alkujaankaan.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Hei, tämähän vaikuttaa aivan hauskalta, miksipäs en ostai...

Lainaus

Mad Catz suunnittelee julkaisevansa uuden ohjaimensa ainakin Amerikassa maaliskuussa 300 dollarin hintaan (n. 250€).

...ai niin, tämän takia. 250 euroa tuollaisesta? Huh, onpas kova hinta ohjaimesta, itse maksoin tuon verran Wii U:sta ja uudesta Smashista (ostin epävirallisen bundlen, jota Verkkokauppa.com myi). Jos ylimääräistä rahaa olisi, niin ostaisin.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Eli summa summarum ohjain puhelin ja tablettikäyttöön (lue: laitteille joiden pelit on ensisijaisesti suunniteltu toimimaan kosketusnäytöllä) jota voi lisäksi käyttää tietokoneessa (joka on ilmiselvää lähes joka ikisellä ohjaimella), näyttäisi olevan Direct Input eli toimii varmaan PS3:ssakin ja joka maksaa enemmän kuin kokonainen konsoli jossa saisi ohjaimen kaupan päälle. HDMI kaapeli näyttäisi olevan standardi MHL-kaapeli joita siis saa muutamalla eurolla ja jotka eivät ole yhteensopivia kaikkien laitteiden kanssa.
Kaiken tuon päälle vielä se että ainakin itselle nimi Mad Catz tuo mieleen ne kaikki halvimmat kolmannen osapuolen ohjaimet kaupassa joista puuttuu ominaisuuksia, lisättynä turbonappi ja joiden tekolaadussa olisi parantamista.

Taitaa siis tulla halvemmaksi ostaa upouusi PS3 ja puhelimeen pidike Dualshock ohjaimelle: http://buy.thegameklip.com/

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Olenko ainoa jonka mieleen tuli heti ensimmäiseksi "miten hemmetissä tuota puhdistaisi". Kaikki pikku kolot keräävät niin hemmetisti likaa ja paskaa. Hinnan ehkä ymmärtää ainakin heti julkaisussa, kun kyseessä on todella marginaalituote. Jos tuota alettaisiin valmistamaan massatuotantona, niin hinta varmaan saataisiin sinne 60-90€ välimaastoon. Silti jos ajattelen ohjainta suunnittelijan kannalta, niin tuon designissa ei olla ajateltu tippaakaan käytännöllisyyttä. Selkeästi huomaa, että suunnittelijalla on ollut visio pään sisällä ja halunnut toteuttaa sen ajattelematta ollenkaan käytännön tuomia ongelmia.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä JNyknn

Hei, tämähän vaikuttaa aivan hauskalta, miksipäs en ostai...
[quote]Mad Catz suunnittelee julkaisevansa uuden ohjaimensa ainakin Amerikassa maaliskuussa 300 dollarin hintaan (n. 250€).[/quote]
...ai niin, tämän takia. 250 euroa tuollaisesta? Huh, onpas kova hinta ohjaimesta, itse maksoin tuon verran Wii U:sta ja uudesta Smashista (ostin epävirallisen bundlen, jota Verkkokauppa.com myi). Jos ylimääräistä rahaa olisi, niin ostaisin.

Niin ja sitten vielä se, että se on varmaan 300 euroa täällä ellei jopa 329-349€.