Microsoft toi Yhdysvaltojen markkinoille alle sata dollaria maksavan Xbox 360 -konsolipaketin, jonka hinnasta osa maksetaan kytkyllä kuukausimaksuin. Uudella lähestymistavalla saattaa olla valtava vaikutus teräväpiirtokonsolien liiketoimintamalliin spekuloi VG247:n Patrick Garratt.

– Konsolibisneksestä on tulossa jatkuvasti ongelmallisempi. Xbox 360 ja PS3 ovat jo vanhoja, hyllymyynti on hiipumassa ja nykykonsolit perustuvat optiseen tallennusmediaan. Valtaosa pelaajista haluaisi ladata kaiken, mutta eivät voi, Garratt kirjoittaa.

Sormea kolumnisti osoittaa Applen ja Googlen suuntaan, jotka elävät nykyajassa, toisin kuin kymmenen vuoden takaiseen maailmaan juuttuneet konsolit, joita myydään tappiolla ja jotka kykenevät pelaamisen lisäksi hyvin vähään. Onneksi tv:stä halutaan edelleen pelata konsoleilla, vaikka mobiili-ja casual-pelaajille kehittävät studiot ovatkin iloisia HD-pelaamisen ennustetusta kuolemasta.

– Microsoft esitteli näkemyksen tulevaisuudesta, jossa konsoli myydään halvalla kuukausimaksuun sidottuna. Ratkaisu voi olla merkki koko konsolibisneksen muuttumisesta ja vallankumouksellinen konsoleihin suhtautumiselle. Premissi on sama, kuin matkapuhelinkytkyissä, Garratt summaa.

Vaikka kokonaishinta konsolille lisävarusteineen kuukausittain maksettuna ei juuri ole korkeampi, kuin kertaostettuna, on käyttäjän lukitseminen alustaan vuodeksi tai kahdeksi kova juttu konsolivalmistajalle.

– PS4 tai Xbox 720 ilmaiseksi. Sopimuksella ja julkaisupäivänä. Kävelet vain ulos kaupasta vinguttamatta visaa. Olet toki tuhlannut 720 dollaria silmääkään räpäyttämättä, mutta miksi tälläiseen diiliin ei lähtisi mukaan? Garratt unelmoi.

Sony taisteli PlayStation 3:n julkaisun kanssa ja myi laitetta hirvittävällä tappiolla. Kuluttajalta Piilotetut kulut mahdollistaisivat korkeamman kokonaishinnan ylläpitämisen, eikä analyytikkojen tarvitsisi huudella hinnanalennuksista jatkuvasti.

Lähde: VG247

Lisää luettavaa