Huumeiden käyttö säikäytti: We Happy Few myyntikieltoon Australiassa / Uutiset / pelaaja.fi

Huumeiden käyttö säikäytti: We Happy Few myyntikieltoon Australiassa

24.05.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Australiassa ikärajoja säätävä Australian Classification Board on päättänyt olla antamatta ikärajaa selviytymisseikkailu We Happy Few'lle. Päätöksen myötä peliä ei voida myydä siis virallisesti maassa ellei sen sisältöä muuteta tai ACB pyörrä jostain syystä sanomisiaan. 

PC Gamer -lehden saaman lausunnon mukaan päätös perustuu pelin tapaan tehdä huumeiden käyttämisestä palkitsevaa ja kannustettua toimintaa. Pelimaailman asukit kun alkavat käyttäytyä pelaajaa kohtaan aggressiivisemmin, mikäli tämä ei maiskuttele tasaisin väliajoin euforiaa ja harhoja aiheuttavaa Joy-lääkettä. Pelin tarinankerronnassa tätä myös korostetaan sillä, että tekoälyhahmonkin voi nähdä pelissä joutuvan pieksetyksi, mikäli tämä on kieltäytynyt ottamasta lääkettään.

ACB:n päätös on siitä mielenkiintoinen, että Joy-huume on yksi pelin tavoista käsitellä vallankäyttöä totalitaarisessa valtiossa. We Happy Few'n tehnyt Compulsion Games ei olekaan ollut erityisen tyytyväinen Australiassa tehtyyn päätökseen ja se kertookin käyvänsä parhaillaan keskustelua aiheesta ACB:n kanssa.

Tarkoituksena We Happy Few'n on ollut saapua virallisesti PlayStation 4.lle, Xbox Onelle ja pc:lle kesän tienoilla. Peli oli pitkään saatavilla varhaisjulkaisumuodossa, mutta sen jakelu päättyi helmikuussa

Lähde: Compulsion Games, PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

No voi hellan lettas nyt sentään. Jos pelin alkumetreillä päähenkilön kollegat näkevät kuolleen rotan "piñatana" ja syövät onnessaan sen sisuskaluja, luullen niitä karkeiksi, niin onko sekin "huumeiden käyttöön kannustavaa toimintaa" =D?

Peli näyttää kerta toisensa jälkeen miten sairaaksi yhteiskunta on mennyt, kun mikään ei saa olla enää todellisen kamalaa tai masentavaa. Ja eikö liiallisella joyn käytöllä ollut se vaara, että pelaaja jää pysyvästi siihen koukkuun ja se ois sitten game over, vai häh?

Australian tyypeillä tuo pelin huumeiden käyttöön liittyvä konteksti näyttää menneen niin ohi, että oksat pois.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Sustraliasta tulee nämä kaikista typerimmät ikäraja uutiset?

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus

Australiassa ikärajoja säätävä Australian Classification Board on päättänyt olla [b]antamassa[/b] ikärajaa selviytymisseikkailu We Happy Few'lle.

Vai pitikö lukea antamatta?

Ja tosiaan mitä itse olen pelistä nähnyt ja kuullut, niin konteksti on näemmä jäänyt aivan kokonaan hukkaan. Ideanahan on että tämä keksitty Joy-huume on heittänyt koko kaupungin turmiolle ja sitä pitäisi selkeästi välttää käyttämästä.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw
Lainaus rautahuilu

Sustraliasta tulee nämä kaikista typerimmät ikäraja uutiset?

Taitaa tyhmimmät laitkin tulla sieltä. Eikös tässä muutama vuosi sitten siellä asetettu jotain minimivaatimuksia aikuisviihdetähtien rintavarustuksen koolle?