Huumeillaan säikäyttäneen We Happy Few'n myyntikielto kumottiin Australiassa / Uutiset / pelaaja.fi

Huumeillaan säikäyttäneen We Happy Few'n myyntikielto kumottiin Australiassa

3.07.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Australia on kumonnut We Happy Few'lle aiemmin toukokuussa napsahtaneen myyntikiellon. Pelin tehnyt Compulsion Games kertoo kotisivuillaan, että peli on saanut maassa nyt ikärajaksi R18+, mikä sallii sen ilmestymisen australialaiskauppojen hyllyille.

Australian ikärajoista päättävä Australian Classification Board päätti alunperin olla antamatta ikärajaa pelille ollenkaan, sillä se näki pelin kuvastavan huumeiden käytön palkitsevana ja kannustettavana asiana. Tämä hämmensi monia, sillä huumeet ovat yksi pelin keskeisiä keinoja käsitellän vallankäyttöä totalitaarisessa valtiossa. Compulsion Gamesin mukaan päätös kumottiinkin valituksella ja ettei pelin sisältöä jouduta muokkaamaan Australian markkinoita varten.

Julkaisunsa We Happy Few on saamassa 10. elokuuta PlayStation 4:llä, Xbox Onella ja pc:llä. Vastaisuudessa Compulsionin pelejä ei välttämättä sitten nähdäkään enää PlayStationeilla, sillä Microsoft osti studion aiemmin tänä vuonna.

Lähde: Compulsion Games

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Järki otettiin käteen.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

We Happy Fewssä viranomaiset syöttävät ihmisille huumeita pakon uhalla kontrolloidakseen heitä. Australian viranomaiset ovat sitä mieltä, että We Happy Fewn huumeista antama kuva on liian positiivinen. So many levels of irony.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Lasken tämän jälleen kerran voitoksi joka nostaa hieman videopelien uskottavuutta taidemuotona jne.