Huumeyllätys odotti pelikeräilijää kirpputorilöytöjen sisältä

Amerikkalaista pelikeräilijää odotti huhtikuussa yllätys, kun tämä päätti avata kirpputorilta löytämiään NES-kasetteja.

14.4.2018 09:06

Amerikkalainen pelikeräilijä Julian Turner teki näin huhtikuussa tavanomaista erikoisemman löydön kirpputorireissullaan. Uteliaisuudesta miehen matkaan tarttuivat visiitin yhteydessä NES-pelit Golf ja RollerGames, joista kummankin sisältä paljastui lopulta mitä ilmeisemmin vanha huumekätkö.

Turner oli jo ennen pelien hankintaa omistanut niin Golfin kuin Rollergamesin NES:lle, mutta huomasi jo kirpputorilla asti myynnissä olevissa peleissä olevan jotain erikoista. Molemmat niistä olivat ensinnäkin eurooppalaisia PAL-kopioita, mikä ei ole miehen mukaan mikään yleinen näky paikallisilla kirpputoreilla. Oma lukunsa oli myös se, että molemmat peleistä olivat tuntuvasti painavampia kuin tavanomaiset NES-kasetit.

Tarkalleen ottaen kaseteilla oli ylipainoa noin puolet enemmän kuin tavanomaisesti. Tämä tulee esiin Turnerin YouTube-kanavalla, jolla tämä raportoi löytönsä hetki hetkeltä. Ohessa nähtävillä olevalla pätkällä näkyy, kuinka hän jopa ehti hypistelemään kasettien sisältöä hetken aikaa, kunnes koki parhaaksi ilmoittaa asiasta poliisille.

NES-kaseteissa piisasi tunnetusti aikoinaan tilaa, miksi Turnerin tapaus ei ole varsinaisesti uniikki. Hän itse muun muassa sai tietää myöhemmin, että muutama vuosi sitten eräs toinen keräilijä ilmoitti löytäneensä 5 000 dollaria käteisenä Golf-pelin sisältä. Hieman vähemmän hurjempana löytönä Turner itse on törmännyt myös kasetteihin, joiden sisälle on asennettu adapteri, joka kääntää eri alueiden pelejä toimimaan eri muiden alueiden konsoleissa.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa