Hyvästi Move-tötteröt! Sony paljasti PS5:n uudet uutterat virtuaalitodellisuusohjaimet / Uutiset / pelaaja.fi

Hyvästi Move-tötteröt! Sony paljasti PS5:n uudet uutterat virtuaalitodellisuusohjaimet

18.03.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
16
PlayStation 5, PS5, PSVR, PSVR, PlayStation VR, VR, Virtuaalitodellisuus,

Sony on tarjonnut uuden silmäyksen PlayStation 5:llä tulevaisuudessa tapahtuvaan virtuaalitodellisuuspelaamiseen. Viimeisimpänä yhtiö on esitellyt sen uuden sukupolven virtuaalitodellisuuslaitteistoon kuuluvat ohjaimet, jotka jättävät PlayStation 4:ltä tutut Move-tötteröt lopullisesti historiaan.

Uusia ohjaimia käytetään pareina ja ne seuraavat suunnittelultaan jonkin verran pc:ltä tuttuja vastineita. Odotettavissa on muodoltaan nyt pallomaisemmilla kehikoilla varustetut laitteet, jotka molemmat ovat saaneet oman analogitattinsa ja DualSense-ohjaimesta tutut jäykistettävissä olevat liipaisimet. DualSensen kaltaista haptista värinää voidaan sitäkin odotella niin kuin myös mahdollisuutta seurata kosketuspohjaisesti pelaajan sormien paikkaa esimerkiksi luonnollisempien eleiden tekemistä varten.

Ohjainten seurantaakin on viilattu uudella niihin asetetuilla seurantarenkailla. Move-tyyppiset loistepallot ovat siis esimerkiksi jääneet suosiolla sivuun.

Tarkoituksena Sonyn olisi saada ohjainprototyyppejä kehittäjien kätösiin piakkoin. PlayStation 5:n varsinaista virtuaalitodellisuusvisiiriä se ei sen sijaan ei ole vielä halunnut paljastaa. Yhtiö ilmoittikin jo aiemmin helmikuussa, ettei PS5:n virtuaalitodellisuuslaitteistoa sovi odottaa saataville vielä tämän vuoden aikana.

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Mukava nähdä. Tuli itse Movet skipattua vaikka PSVR mielestäni hyvä onkin, juurikin koska ne tuntuivat olevan askeleen tai pari heikompaa teknologiaa kuin itse PSVR.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Lupaavalta vaikuttaa, vaikka vasta käytännössähän tuon soveltuvuuden voi todeta. Mutta jo se että nuo ovat alkujaan suunniteltuja VR:lle eikä liikeohjaimiksi vanhalle raudalle, on iso askel eteenpäin.

Mielenkiintoista että julkaisivat ohjaimen näin pian, vähän kuin PS5:n tapauksessa. Ehkä saammekin jo katsauksen itse visiiriin jo tämän vuoden aikana, vaikka laitteistoa ei julkaistaakaan ennen ensi vuotta.

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Näyttää aikamoiselta kaappitilan syöjältä.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Ei ole kauheesti rystysiä suojattu noilla ohjaimilla, mutta ohan noi huomattava parannus niihin typeriin hieromasauvoihin.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Näistä tulee ekana mieleen ne sauvakävelysauvojen "hansikkaat".

Minusta PS Move-pulikka on aina näyttänyt joltain kämäiseltä, halvalta lasten taikasauvalta värillisine palloineen. Ilmeisesti en ole ollut tarpeeksi kaksimielinen näkemään niissä mitään sen ihmeempää (ennen kuin nyt).

Niin tai näin, näiden muotoilu näyttää tosiaan huomattavasti paremmalta kuin Move-kapuloissa. Kypsemmältä, aikuismaisemmalta. Luultavasti siihen Sony on myös pyrkinytkin. Luomaan mielikuvaa siitä, kuinka näillä ohjattavat pelit eivät ole vain perheen pienimpien huvia, vaan niitä voivat pelata aikuisetkin.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

En enää koskaan osta mitään PS-lisälaitetta, kun ei tiedä miksi ne ajatellaan vuosien päästä. Suorastaan vihaan aurinkolasipäisiä sauvakävelijöitä.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus Portable

Ei ole kauheesti rystysiä suojattu noilla ohjaimilla, mutta ohan noi huomattava parannus niihin typeriin hieromasauvoihin.

Ei kai niillä mitään fyysistä kontaktia ole tarkoitus ottaa? Vai seinääkö meinasit niillä hakata?

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Saas nähdä sisältääkö tuo kehä jonkunlaista tekniikkaa, vai onko vaan muotoiluhärpäke...

Käyttäjän Portable kuva
Portable
Lainaus Izmou

[quote="Portable"]Ei ole kauheesti rystysiä suojattu noilla ohjaimilla, mutta ohan noi huomattava parannus niihin typeriin hieromasauvoihin.[/quote]
Ei kai niillä mitään fyysistä kontaktia ole tarkoitus ottaa? Vai seinääkö meinasit niillä hakata?

Huomaa että joku ei pelaa paljon vr pelejä. Sanotaan vaikka että tekevälle sattuu.

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus
Lainaus Portable

Huomaa että joku ei pelaa paljon vr pelejä. Sanotaan vaikka että tekevälle sattuu.

Mä olen pelannut yli 170 psvr peliä ja huitaissut selän takana olevaa hyllyä ehkä kolmesti ja vain yksi kerta noista oli hieman kovemmalla voimalla kun olin epähuomiossa kääntynyt liikaa sprint vectoria pelatessa.

Jos oikeasti mätkii niin usein seinää/huonekaluja/puolisoa, että kaipaa jo jotain rystysiä suojaamaan niin kannattaa katsoa se pelipaikka uusiksi.