Hyvästien aika – Sony sulkee taas vanhempien PlayStation-pelien palvelimia / Uutiset / pelaaja.fi

Hyvästien aika – Sony sulkee taas vanhempien PlayStation-pelien palvelimia

28.09.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Uusi joukko vanhoja PlayStation 3 -pelejä näyttäisi olevan menettämässä taas verkkopalvelinsa ensi kuussa. Sulkuaalto pyyhältää seuraavaksi niin Warhawkin, PlayStation All-Stars Battle Royalen, Twisted Metalin ja Modnation Racersin ylitse.

Ensimmäisenä sulun kohtaa 10. lokakuuta Modnation Racers, jonka kohtalosta on varovaisesti ilmoitettu jo aiemmin keväällä, joskin tuolloin vielä heinäkuusta puhuen. Muut kolme peliä laitetaan Amerikan PlayStation Storen mukaan hiljaiseksi joukolla 25. lokakuuta. PlayStation All-Stars Battle Royalen tapauksessa myös pelin Vita-versio kokee tietysti saman kohtalon.

Oletettavasti vastaava kohtalo odottaa pelejä Euroopassakin, vaikkakaan täällä ei ilmoitusta ole selvästi vielä tehty.

Palvelimien sulkeminen tarkoittaa luonnollisesti sitä, etteivät pelit tue jatkossa enää verkkopelaamista. Warhawkin suhteen asia on kenties merkittävin, sillä peli on ollut alun alkaen verkkopeli. Sony piti sitä tosin hengissä yllättävänkin kauan, sillä peli julkaistiin alunperin 11 vuotta sitten.

Twisted Metal ja PlayStation All-Stars Battle Royale saatiin PS3:lle vuorostaan vuonna 2012, 

Aiemmin tällä viikolla myös vahvistui, että PS4-räiskintä Drawn to Death on sekin sulkeutumassa. Sillä elinaikaa on vielä kuitenkin ensi maaliskuuhun asti.

Lähde: PlayStation Store (1), (2), (3), PlayStation

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän menu kuva
menu

Vanhaan hyvään aikaan kun kuka tahansa pysty laittaan pelille servun pystyyn niin pelit pysy elossa vielä näihin päiviin asti pelaajien halutessa

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Voi kuinka mahtavaa oli vedellä veljen kanssa PlayStation-staroja turpaan verkossa! Jatko-osa PS4:lle olisi erittäin tervetullut nyt, kun potentiaalisia hahmojakin on vuosien varrella ilmaantunut. Battle Royale pitäisi kuitenkin ehdottomasti häivyttää markkinnoinnin yhteydessä.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus Poliisitapaus

Battle Royale pitäisi kuitenkin ehdottomasti häivyttää markkinnoinnin yhteydessä.

Juuri itse asiassa mietin, miten täydellinen aika nyt olisi jatko-osalle, joka nimenomaan ei karsisi mitään nimestä pois :D

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus menu

Vanhaan hyvään aikaan kun kuka tahansa pysty laittaan pelille servun pystyyn niin pelit pysy elossa vielä näihin päiviin asti pelaajien halutessa

Juurikin näin.

Käyttäjän Billet kuva
Billet
Lainaus snaketus

[quote="menu"]Vanhaan hyvään aikaan kun kuka tahansa pysty laittaan pelille servun pystyyn niin pelit pysy elossa vielä näihin päiviin asti pelaajien halutessa[/quote]
Juurikin näin.

Meilläkin oli pitkään GPL-pelin serveri vanha proliant (hp) käytössä vielä 2009-2010 jonka jälkeen se sanoi poks joten gpl kuoli siihen, toki servuja on vieläkin pystyssä englannissa ja saksassa ainakin.