Hyvästit vapaamatkustajille! Apex Legends bannaa jatkossa matseihin osallistumattomat pelaajat / Uutiset / pelaaja.fi

Hyvästit vapaamatkustajille! Apex Legends bannaa jatkossa matseihin osallistumattomat pelaajat

13.05.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
10

Respawn Entertainment alkaa jakaa väliaikaisia banneja sellaisille Apex Legendsin pelaajille, jotka eivät osallistu merkityksellisesti matseihin.

Studio kuvailee näitä pelaajia reppuselkämatkaajiksi, sillä he käyttävät muuta tiimiä hyväksi pysyäkseen pidempään hengissä ja saadakseen siten enemmän kokemuspisteitä, mutta jotka eivät itse osallistu pelaamiseen millään tavalla.

Bannit eivät siis koske muita huonommin pelaavia, vaan nimenomaan sellaista käytöstä, jossa pelaajat tarkoituksenmukaisesti välttävät osallistumasta taisteluihin, keräämästä aseita ja auttamasta tiimiään.

Kehittäjien seuraamien tilastojen mukaan tällaista käyttäytymistä on havaittavissa pelissä sen verran paljon, että studio joutuu ottamaan jatkossa käyttöön bannivasaran. Väliaikaisten bannien lisäksi jaossa on myös pysyviä potkuja ääritapausten kohdalla.

Bannaus ei kuitenkaan ala välittömästi, vaan Respawn haluaa tiedottaa pelaajia etukäteen, jotta tällaista käytöstä harrastavat voivat kitkeä toimintansa.

Aiemmin tässä kuussa studio kertoi bannanneensa yli 770 000 huijaria Apex Legendsistä.

Lähde: Reddit

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

Mitäs sitte jos koko tiimi välttelee taistelua loppuun asti? Koko tiimi saa bannit?

Käyttäjän W1LMI kuva
W1LMI

Höh, aika toxcista hommaa...

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ei ole helppoa kyllä tuollaisilla perusteilla löytää oikeita bannattavia pelaajia.

Itse sain kovin närkästyneen viestin kun peli meni näin: alussa mentiin alueelle, jonne näin menevän about kymmenen muutakin pelaajaa, joten oli kiire saada varustusta. En saanut kuin triple taken ja jotain sälää, en muistaakseni edes suojia. Menin korkealle katolle katsomaan tilannetta (pelasin Pathfinderilla) ja tässä vaiheessa viimeistään tajusin että tiimissä ei ole kuin kaksi pelaajaa, joista tämä toinen juoksi maan tasolla ja ammuskeli muita. Itse merkkasin vihuja ja yritin myös ammuskella sopivissa kohtaa. Kaveri kuoli ja lähdin miettimään mitä kautta pääsen hakemaan hänen "merkkinsä" respawnia varten ja lopulta kuolin hiippaillessani kaverin kuolinpaikkaa kohti.

Tämä kuollut tyyppi lähetti sitten kovin kyrpiintyneen viestin kuinka olin tiimille turha pelaaja. Itse taas koin että tein taktisesti järkevästi etten lähtenyt varmaan kuolemaan yhden tilanteeseen huonon aseen ja varustuksen kanssa vaan yrittäisin saada respawnattua kaverin jostain.

Useamman kerran olen saanut koko tiimin respawnattua alun jälkeen ja ollaan usein myös päästy lopputohinoihin asti sen jälkeen, joten tuo on varsin toimiva taktiikka jos alivoimin tai huonoin varustein liikkeellä.

Nyt vain sitten voi miettiä, että oliko tuo minun pelaamiseni tämän uutisen mukaista "osallistumattomuutta"? Tietenkin jos se tarkoittaa sitä, että vain kykkii jossain täysin afk, niin sittenhän tuo on vain hyvä.

Kykkiminen toisaalta kuuluu tällaiseen, sillä oikeastikin tuo olisi varsin toimiva taktiikka päästä viimeisten joukkoon muiden eliminoidessa toisiaan. Ei se hauskaa pelaamista ole mutta jos joku tuota haluaa tehdä niin ei tuo minua haittaisi.

Käyttäjän Hartsa79 kuva
Hartsa79

Ohhoh onpa toxic menoa näissä peleissä! Mitä olen BR-pelejä seurannut, ainahan se on näyttänyt sitä puskissa kykkimistä olevan.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Pahin peli viestien osalta tuntuu silti olevan Rocket League, jota kaverini pelaavat paljon ja jossa itse käyn välillä mukana. Joka kerta hirveää kettuilua pelin lopussa.

Käyttäjän Noxious kuva
Noxious

No nythän ne vasta neronleimauksen saivat.
Alkaa kohta loppua pelaajat kesken jos puskakämpperit saa monoa.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Muistakaas, että kämppääminen ja omaa tiimiä avustamatta jättäminen ovat eri asioita. Respawnillakin on käsissään dataa, jolla voi seurata pelaajakäyttäytymistä ja suoriutumista muutenkin kuin vain toteamalla, josko joku on tappanut joskus jonkun. Tämä ei tarkoita siis automaattisesti sitä, että taistelujen taktinen välttäminen johtaisi vieläkään banneihin.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Vaikea kuvitella, että tällaisen systeemin voisi toteuttaa kunnolla. Joko "vapaamatkustajat" oppii tekemään ne minimijutut joilla pysyy mukana pelissä, tai banaania saavat myös huonot / varovaiset pelaajat. Pahimmassa ja melko todennäköisessä tapauksessa molemmat toteutuvat.

Tulee hieman mieleen pelaamani CS-matsit, joissa idioottipelaajat äänestävät tasaisin väliajoin huonoimman tiimikaverin potkaisemisesta - siis sen, jolla on vähiten pisteitä muista suorituksista riippumatta. Tällä kertaa kyse tosin olisi toksisten kanssapelaajien sijaan virallisesta protokollasta ja huonoudesta rangaistaisiin potkujen sijaan banneilla.

Käyttäjän Hartsa79 kuva
Hartsa79
Lainaus zappah

Joka kerta hirveää kettuilua pelin lopussa.

Olet oikeassa. Tästä syystä aina ennen ensimmäistäkään moninpeliä Rocket Leaguessä kytketään kaikki chatit pois käytöstä: teksti ja ääni. Joko sieltä tulisi a) venäjää tai b) kettuilua tai c) muita asiattomuuksia. Ei niitä viestejä kannata nähdä ollenkaan ja onneksi peli antaa ne piilottaa.

Käyttäjän Junniz kuva
Junniz

Luulis et jos haluaa pysyä hengissä, haluis poimia ainakin kunnon aseen omaksi turvakseen. Ite en oo mtn idlaajia havainnu (ps4), mut sooloilijat ajaa käytännössä samaa asiaa.

Nostoja