Doom-kehittäjä id Software menetti pitkään palvelleen pomonsa / Uutiset / pelaaja.fi

Doom-kehittäjä id Software menetti pitkään palvelleen pomonsa

27.06.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Räiskintäpioneeri id Softwarella 17 vuotta työskennellyt Todd Hollenshead on jättänyt yhtiön. Bethesda-pomo Pete Hines on vahvistanut asian IGN:lle, jonka saamien tietojen mukaan mies jätti paikkansa tavoitellakseen muita "henkilökohtaisia kiinnostuksen kohteita".

Hollenshead ei toiminut idillä pelinkehittäjänä, vaan vastasi yhtiön liiketoiminnan johdosta. Mies kantoikin pelitalossa peräti toimitusjohtajan titteliä siihen asti, kunnes Bethesdankin omistava ZeniMax osti sen osaksi omaa konserniaan vuonna 2009.

Maailmalla onkin Hollensheadin lähdön myötä herätelty jälleen huolia id Softwaren nykyisestä tilasta, joka vaikuttaisi nähneen parempiakin aikoja. Yhtiön vuonna 2011 julkaistu Rage ei koskaan noussut sellaiseksi hitiksi kuin pelitalon historia antoi luvan odottaa, kun taas Doom 4:n kehitystyö ei vaikuta sujuneen sekään kauhean hyvin. Huhtikuussa huhuiltiin esimerkiksi, että pelin kehitys olisi alkanut käytännössä alusta vuonna 2011.

Lähde: IGN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Harmi tuo Ragen tilanne. Tuli ihan vasta tutustuttua peliin ja nyt menossa toinen läpipeluu ja nightmarella tällä kertaa. Maistuvaa, hyvän näköistä ja toimivaa räiskintää pienellä ajelulla maustettuna. Loistopeli. Aineksia olisi vielä suurempaankin tosin, mutta nyt tuskin tulee jatkoa...

Käyttäjän frozen kuva
frozen

rage oli geneeristä räiskintää mutta eipä sielä yksinpelin osalla muuta olekkaan tullu