Idän ihmeet kutsuvat Crusader Kings II:ta ja Europa Universalis IV:ää / Uutiset / pelaaja.fi

Idän ihmeet kutsuvat Crusader Kings II:ta ja Europa Universalis IV:ää

29.01.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Viime vuoden strategiapelihelmi Europa Universalis IV laajeni vasta hiljattain kuluvan kuun aikana, mutta jo nyt Paradox Interactive on tuonut julkisuuteen pelin seuraavan sisältöpaketin. Parhaillaan Ruotsissa kasaan laitellaan Wealth of Nationsiksi ristittyä laajennusta, joka on tarkoitus julkaista huhti-kesäkuun paikkeilla.

Siinä missä juuri julkaistu Conquest of Paradise -sisältö keskitti toimintansa Amerikan tutkiskeluun, on Wealth of Nations enemmän täynnä kylmää bisneksen tekoa. Laajennuksen päätarkoituksena on erityisesti monipuolistaa pelin kaupankäyntijärjestelmää, minkä myötä pelaajat voivat jatkossa esimerkiksi pestata apuunsa vaikkapa kilpailijoilta varastavia piraatteja tai lähteä perustamaan omaa Itä-Intian kauppakompaniaa.

Europa Universalis IV ei kuitenkaan ole ainoa Paradox-peli, joka saa keväällä huomiota. Seuraavien kuukausien aikana myös Crusader Kings II:n on määrä kasvattaa kokoaan, kiitos tuoreen Rajas of India -laajennuksen.

Rajas of India on järjestyksessään pelin kuudes varsinainen laajennus. Sen myötä pelaajat voivat lähteä luomaan uraa radža-arvonimeä kantaen ja rakentaa muun muassa oman norsuarmeijansa! Samalla ympäristötarjonta monipuolistuu ja uskontokeitos sakenee, kun itä astuu vahvemmin mukaan pelin hienovaraiseen maailmaan.

Ohessa vähän traileria Crusader Kingsista.

Äläkä unohda, että Paradox julkisti vasta aivan hiljattain sekä uuden Hearts of Ironin että tuoreen Runemaster-roolipelin!

Lähde: Paradox Interactive (1), (2)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.