Ikärajayllätys lykkää The Long Darkin tuloa PS4:lle / Uutiset / pelaaja.fi

Ikärajayllätys lykkää The Long Darkin tuloa PS4:lle

31.07.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Kanadalaista perua oleva kehittäjä Hinterland Studio on joutunut lykkäämään The Long Darkin eurooppalaista julkaisua PlayStation 4:llä. Talvista selviytymisseikkailua kaavailtiin alustalle alunperin täksi viikoksi, mutta yllättävä mutka sen ikärajajärjestelyissä on pidentänyt sen odotusta ainakin viikolla.

Ongelmia The Long Darkille on aiheuttanut nimenomaan eurooppalainen PEGI-16-luokitus ja sen merkitys Sonyn sertfikointiprosessissa. Hinderlandin mukaan pelin PS4- ja Xbox One -versio lähetettiin konsolivalmistajien hyväksyttäväksi alunperin PEGI-12-merkinnällä, johon tuli muutos nyt viime viikolla. Muutoksen johdosta studio on joutunut lähettämään pelin uudelleen Sonyn eurooppalaisosaston hyväksyttäväksi.

Kehittäjät kertovat olleensa sekä yllättyneitä että hieman pettyneitä uuteen PEGI-luokitukseen, sillä muualla maailmassa sen ikäraja on ollut höllempi. Pohjois-Amerikassa ikärajoja säätävä ESRB antoi pelille yli 13-vuotiaille suunnatun Teen-leiman, kun taas Saksassa käytössä oleva USK on nähnyt sen sopivaksi 12-vuotiaille ja vanhemmille.

Xbox Onella ja pc:llä The Long Dark saa virallisen julkaisunsa suunnitellusti 1. elokuuta. Peli on kummallakin alustalla ollut jo saatavilla early access -muodossa.

Lähde: The Long Dark (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja