Ikävöitkö Mortal Kombat 4:ää? 22-vuotias taistelupeli elää nyt digikuosissa pc:llä / Uutiset / pelaaja.fi

Ikävöitkö Mortal Kombat 4:ää? 22-vuotias taistelupeli elää nyt digikuosissa pc:llä

11.03.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
Mortal Kombat, Mortal Kombat 4, Midway, Ed Boon, taistelu, GOG

Jälleen yksi takavuosien peli on saanut uuden digitaalisen elämän GOG-kauppapaikan puolella. Viimeisin tällainen tapaus on Mortal Kombat 4, jonka pc-versio on hankittavissa latauskuosissa 5,49 euron hintaan.

Mortal Kombat 4 oli kolikkopelihalleihin vuonna 1997 saapuessaan sarjansa ensimmäinen kolmiulotteinen osa. Sen myötä se jätti konsolipuolellakin Mega Driven ja Super Nintendon taakseen ja siirsi mätkintänsä Nintendo 64:lle ja PlayStationille. Dreamcastilla nähtiin ajan myötä vielä päivitety Mortal Kombat Gold -versio, josta pc- ja muiden konsolikäännösten tavoin oli pääkehittäjä Midwayn sijaan vastuussa brittikehittäjä Eurocom.

Mortal Kombat 4 saattoikin pelisarjan uuteen aikaan, sillä pelattavuuden kannalta kaksiulotteisille juurille palattiin uudemman kerran kunnolla vasta vuoden 2011 Mortal Kombatissa. Aivan yhtä positiivista mainetta se ei koskaan onnistunut kuitenkaan rakentamaan kuin edeltäjänsä. Onneksi merkit ovat näyttäneetkin siltä, että mahdollinen remasterointipaketti alkuperäisestä trilogiasta tekisi ehkä sekin matkaa kauppoihin.

Lähde: GOG

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Vaikka nelosta pidetään pääsarjan huonoimpana Mortal Kombattina, jaksoin hakata sitä kymmeniä tunteja vielä vuonna 2009. Olin vasta tuolloin ruvennut fanittamaan pelisarjaa, mutta jääräpäänä en suostunut ostamaan itselleni pelikonsolia, jolloin Dead Alliance, Deception, Shaolin Monks ja Armageddon jäivät väliin. Yli kymmenen vuotta julkaisun jälkeen nelosen grafiikat eivät näyttäneet minusta ollenkaan hullummilta, kun sitä ennen tyydyin alkuperäiseen Mortal Kombat -trilogiaan ja Tekken 3:en emulattorilla. Voitte vain kuvitella, mikä riemu oli siirtyä vuonna 2011 suoraan Mortal Kombat 9:n pariin!

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tää on se kummallinen peli siirtymävaiheesta 2D:stä 3D:hen. Mielestäni tämä oli ruma peli jo silloin kun se julkaistiin. Ei välttämättä huono peli.