Ikoninen pelikuvataiteilija jättää Final Fantasy -julkaisijan / Uutiset / pelaaja.fi

Ikoninen pelikuvataiteilija jättää Final Fantasy -julkaisijan

5.12.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Japanilaisen pelikuvaitaiteen veteraani Akihiko Yoshida on jättämässä Square Enixin. Mies on vahvistanut aikeensa henkilökohtaisessa kirjeessään, joka julkaistiin Japanissa tänään saapuneessa Bravely Default -pelin The Art of Bravely -taidekirjassa.

– Tämä on minun henkilökohtainen viestini, mutta haluaisin kiittää teitä kaikkia tuesta viimeisen 18 vuoden ajalta. Olen päättänyt jättää Square Enixin, mutta uskon suhteemme silti jatkuvan, Yoshida kirjoitti peliblogi Siliconeran käännöksen mukaan.

Yoshidan tulevaisuudesta ei vielä tarkemmin tiedetä. Eilen julkistetun Bravely Second -pelin ulkoasusta päätellen hän on ainakin jotenkin mukana kyseisen tuotoksen kehityksessä. Tämä tukisi Yoshidan kirjeessä nähtyä johdattelua, jonka mukaan mies on työskentelemässä Bravely Default -sarjan parissa niin kauan kuin tarve on.

Vaikutettuaan lähes 20 vuotta Squarella ehti Yoshida jättää ikonisen jälkensä varsin moniin nimekkäisiin japanilaisiin roolipeleihin. Bravely Defaultin ohella hänet tunnetaan muun muassa niin Final Fantasy Tacticsin, Vagrant Storyn, Tactics Ogren kuin Final Fantasy XII:nkin taiteesta. Hän on uransa aikana ansioitunut niin hahmo- kuin taustasuunnittelijana.

Lähde: Siliconera

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Turzka kuva
Turzka

R.I.P monimutkainen mutta erittäin toimiva steampunk tyyli Final Fantasy pelisarjassa

Nostoja