Ilmaisesta Fallout-simulaatiopelistä tuli maailmanlaajuinen jättihitti / Uutiset / pelaaja.fi

Ilmaisesta Fallout-simulaatiopelistä tuli maailmanlaajuinen jättihitti

29.06.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
8
Ilmaisesta Fallout-simulaatiopelistä tuli maailmanlaajuinen jättihitti

Fallout-kehittäjä Bethesdan ensimmäinen mobiiliprojekti Fallout Shelter nauttii jättimenestyksestä.

Yhtiön E3-lehdistötilaisuuden kynnyksellä iOS:lle julkaistu ilmainen simulaatiopeli on suhannut App Storessa ladatuimpien pelisovellusten listan kärkeen 48 eri maassa. Vapaavalintaisilla, mikromaksuin ostettavilla eväslaatikkopaketeillaan peli on päässyt 37 maassa viiden tällä hetkellä eniten rahaa takovan pelin listalle.

Bethesdan mukaan Fallout Shelteriä pelataan tällä hetkellä yli 70 miljoonaa kertaa päivässä ympäri maailman.

E3:n jälkeen käsistä karanneella Fallout 4 -innostuksella ratsastava Fallout Shelter eroaa monista samankaltaisista mobiilipelikilpailijoistaan positiivisessa mielessä. Peli ei vaadi jatkuvaa verkkoyhteyttä, eivätkä sen mikromaksut ole suorassa yhteydessä etenemiseen esimerkiksi pakotettujen aikarajojen kautta.

– On huimaa, että näin moni nauttii ensimmäisestä mobiilipelistämme. Se todistaa, että pelaajat arvostavat syvyyttä ja reilua kohtelua, totesi ohjaaja Todd Howard lehdistötiedotteessa.

Fallout Shelter on tällä hetkellä saatavilla ilmaiseksi iOS-laitteille Applen App Storesta. Pelin Android-version on kerrottu seuraavan myöhemmin perässä.

Lähde: PocketGamer, Game Informer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Mikäli kehittäjänä olisi Square Enix eikä Bethesda (ja luojan kiitos että näin ei ole), Fallout 4:n kehittäminen olisi varmaan lopetettu ja kaikki resurssit siirretty tähän mobiilipeliin...

Käyttäjän Nikotiini kuva
Nikotiini
Lainaus käyttäjältä JNyknn

Mikäli kehittäjänä olisi Square Enix eikä Bethesda (ja luojan kiitos että näin ei ole), Fallout 4:n kehittäminen olisi varmaan lopetettu ja kaikki resurssit siirretty tähän mobiilipeliin...

Kuinka niin? Onhan sieltä tulossa Final Fantasy XV ja VII remake. Ei ne niiden mobiilipelit nähtävästi näihin vaikuta mitenkään? Kingdom Hearts 3 yms myös.

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Mikähän siinä on että aina nämä tulevat paljon ennempää iOS:ille kuin androidille.

Käyttäjän Maketsuki kuva
Maketsuki
Lainaus käyttäjältä Smiling Nik

Mikähän siinä on että aina nämä tulevat paljon ennempää iOS:ille kuin androidille.

Siitä syystä koska iOS:ia käyttävä kuluttavat sovelluksissa ja sovelluskaupoissa paljon android-sisaruksiaan enemmän rahaa.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Tulihan tuota pari päivää hieman pelailtua ja todettua ettei ainakaan tällaiset mobiilipelit ole mun juttu. Mahtavaa kuitenkin että tuota voi pelata ihan offlinessa toisinkuin Squaren kurapelejä mitä on tullut testailtua :D

Käyttäjän xtpro kuva
xtpro
Lainaus käyttäjältä Maketsuki

Siitä syystä koska iOS:ia käyttävä kuluttavat sovelluksissa ja sovelluskaupoissa paljon android-sisaruksiaan enemmän rahaa.

Pitää paikkansa vaikkei ero nyt kovin huima ole. Mutta eihän tuon syyn takia olisi järkeä Android versiota lykätä. Rahaahan ne Androidin käyttäjätkin tuottavat vaikkei niin paljoa. Suurin syy tällä hetkellä siihen, että porukka keskittyy aluksi iOS:n on se, että Androidin laitekanta on niin fragmentoitunut. Jäätävä määrä eri laitteita ja eri versioita käyttiksestä. Jos yhtään kiinnostaa brandin mainetta pitää korkeatasoisena niin Androidille viemiseen menee kauheasti resursseja. Siksi monesti lähdetään ensiksi iOS:lla liikkeelle ja katsotaan onko pelistä mihinkään ja kannattaako siihen laittaa niitä Androidille viemiseen kuluvia resursseja :)

Käyttäjän realOG kuva
realOG

Bethesdan toiminta ei tukeudu siihen, että sen pitäisi saada 25 peliä ulos vuosittain. Sen sijaan yhtiön tavoitteena on saada aina aikaan jotain huomionarvoista like ol good days

Käyttäjän escudo kuva
escudo
Lainaus käyttäjältä Nikotiini

[quote='käyttäjältä JNyknn']Mikäli kehittäjänä olisi Square Enix eikä Bethesda (ja luojan kiitos että näin ei ole), Fallout 4:n kehittäminen olisi varmaan lopetettu ja kaikki resurssit siirretty tähän mobiilipeliin...[/quote]Kuinka niin? Onhan sieltä tulossa Final Fantasy XV ja VII remake. Ei ne niiden mobiilipelit nähtävästi näihin vaikuta mitenkään? Kingdom Hearts 3 yms myös.

Square-Enix, EA yms. suuryhtiöt kuuluu kategoriaan "cool to hate". Tekivätpä he niin tai näin niin lokaa tulee niskaan netin jonnearmeijalta. Nyt kun rahaa takoo Bethesda niin tämä on hienoa toimintaa, jos olisi tismalleen sama kuvio mutta Bethesdan tilalla vaikka jompikumpi edellä mainituista niin jo haukuttaisiin rahastuksesta. Mutta itse uutisesta, hienoa että peli menestyy. Täytynee kokeilla kunhan saapuu Android laitteisiin.