Indiekehittäjä uhkasi tappaa Valve-pomon - Peli potkittiin pois Steamistä / Uutiset / pelaaja.fi

Indiekehittäjä uhkasi tappaa Valve-pomon - Peli potkittiin pois Steamistä

21.10.2014 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
12

Kaikille meille ei ole annettu edes sillä lusikalla - kauhasta puhumattakaan. Indiekehittäjä Mike Maulbeck teki Paranautical Activity -nimisen pelin. Peli pääsi Steamiin saakka, mutta Steamissä se merkittiin vahingossa Early Access -peliksi eikä täysin valmiiksi tuotokseksi, mitä se oikeasti oli. Tämä sai Maulbeckin raivohinsa ja nykyajalle tyypilliseen tapaan huutelemaan rivouksia Twitteriin. 

Alkuun Maulbeck vain kiljui kirosanojen saattelemana, miten Steam on tehnyt virheen ja maailma on epäoikeudenmukainen paikka. Eräässä viestissä Mauelbeck kertoi kuitenkin tappavansa Gabe Newellin, Steamiä pyörittivän Valven perustajan. Myöhemmin Maulbeck poisti twiittiinsä, mutta vahinko oli jo tapahtunut, ja tappouhkauksesta oli tietenkin otettu kuvakaappauksia.

Maulbeck kertoi myöhemmin twiittinsä olleen läppä - heh heh -, mutta tämä ei auttanut, ja älykön peli katosi Steamistä sen silen tien.

Peliä myydään myös muilla kauppapaikoilla. Erään Maulbeckin eilisen twiitin mukaan Paranautical Activitya myytiin muilla kauppapaikoilla ensimmäisen vuorokauden aikana yhteensä... 12 kappaletta.

Lähde: Kotaku.
 
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Hieno mies, tämä kommentti on vain läppä, heh heh

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Hölmöin twiitti, jonka olen lukenut. Ei siis sisällön vaan lausevalintojen takia.

Käyttäjän kapa85 kuva
kapa85

No kaveri sai ainakin huomiota jota varmaan hakikin. Kyllä muokin tollanen moka varmaan hiukkasen suututtais mutta en ihan heti keksi mitään yhtä typerää tapaa näyttää se.

Käyttäjän Moldy kuva
Moldy

Ärsyttää suunnattomasti tämä nykyajan tappo/raiskaus uhkaus käytäntö internetissä... Mitä mahtaa ihmisillä liikkua päässä...?

Käyttäjän 1nsane kuva
1nsane

Pelinkehittäjät kauhistelevat, kuinka heille heitellään tappouhkauksia ja samaan aikaan toisaalla pelinkehittäjä vetää maton alta tekemällä ihan samaa asiaa. Tosin toisaalta Paranautical Activityn matkaa (tai sen vaikeutta) Steamiin pidemmän aikaa seuranneena ei oikeastaan ihmetytä että kuppi täyttyi ja meni nurin jne. Kuitenkin huono sanavalinta.

Käyttäjän Jesper kuva
Jesper

Eiköhän tästäkin olisi puhumalla selvitty. Täysin turha kohu.

Käyttäjän Nesveri kuva
Nesveri

Ymmärrän raivonlähteen, koska PA:lla ollut työn ja tuskan takana päästä Steamiin, kun Valve esti sen aikoinaan (PA oli kai greenlightissa ja sitten sai julkaisijan, mutta Valve ei halunnut että greenlightia kierrettäisiin hankkimalla julkaisija jälkikäteen), mutta ei voi kuin itseään syyttää, kun rupeaa tähän sävyyn sitä raivoa purkamaan. >_>

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Moldy

Ärsyttää suunnattomasti tämä nykyajan tappo/raiskaus uhkaus käytäntö internetissä... Mitä mahtaa ihmisillä liikkua päässä...?

Se on niin helppo huudella, kun ei voi toinen osapuoli tirvasta samantien hampaita kurkkuun.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä Jesper

Eiköhän tästäkin olisi puhumalla selvitty. Täysin turha kohu.

Tätä minäkin, että jos siellä steamissa nyt taas jälleen kerran sattunut virhe, niin ei varmaan montaa tuntia olisi mennyt kun olisi kirjoittanut sähköpostia valvelle päin. Kuitenkin kehittäjille tuen pitäisi olla paljon nopeampaa jos sattuu juuri olemaan jotain tuonkaltaisia virheitä sattunut.

Samalla huomaa sen ettei ihmisiä kiinnostaa ostaa peliä jos se ei ole Steamissa. Tosin eipä tuota kauhean monessa paikassa tosin edes myydä: http://isthereanydeal.com/#/page:game/info?plain=paranauticalactivity

Käyttäjän Milkshake kuva
Milkshake

Journalismissa, jopa videopeliaiheisessa, tulisi aina pyrkiä objektiivisuuteen. Toisin sanoen tämä uutinen oli ihan peppukakkaa ja hähää, jopa etusivun pikkuotsikko oli harhaanjohtava, sillä "tappouhkaaja" ei saanut potkuja, vaan hänen teoksensa vedettiin pois myynnistä. Hähää!

Lainaus käyttäjältä Moldy

Ärsyttää suunnattomasti tämä nykyajan tappo/raiskaus uhkaus käytäntö internetissä... Mitä mahtaa ihmisillä liikkua päässä...?

On noita tappouhkauksia lähetelty ties kuinka kauan, ihan vähäpätöisistäkin syistä. Netissä se nyt vaan on entistä helpompaa.