Indiekehittäjä väittää: pelivideot syynä hyvien pelien alhaisiin myyntilukuihin

Koskettavan That Dragon, Cancerin kehittäjätiimi ei ole tyytyväinen pelinsä myyntilukuihin. Syntipukiksi on nimetty YouTuben pelivideot.

26.3.2016 09:51

Alkuvuodesta ilmestyneen, harvinaisen koskettavan That Dragon, Cancer -indieseikkailun kehittäjät eivät ole tyytyväisiä pelinsä myyntilukuihin.

Peliprojektin vetäjänä Numinous Gamesilla toiminut Ryan Green on avautunut ongelmasta raskain mielin studion blogissa. Ilmeisesti pelin sijoittajavelkojen maksuun keskittynyt pieni kehittäjätiimi ei ole vielä saanut hilun hilua tuottoa omiin taskuihinsa, eikä tilanne näytä kovin hyvältä tekeleen myyntilukujen valossa.

– That Dragon, Cancer on kahdeksan ihmisen kätten tuotosta, ja me uhrasimme siihen täysipäiväisesti tuhansia tunteja työtä. Me kuitenkin aliarvioimme, kuinka moni tyytyisi vain pelin katsomiseen sen pelaamisen sijaan, Green pohjustaa argumenttiaan.

Kuten pääteltävissä on, Green syyttää pelin odotettua laimeammasta myyntimenestyksestä YouTuben pelivideoita. Vaikka studiolla ymmärretään miehen mukaan pelivideoiden arvo ja vetovoima, tiimi on huomannut yleisön tyytyvän ilmaisten läpipeluuvideoiden katseluun elokuvamaisen pelin ostamisen sijaan. Greenin sanoin videoiden tekijät tienaavat mainetta ja mammonaa Numinous Gamesin kovalla työllä, eikä studio itse aina saa vaihdossa edes latauslinkin vertaa näkyvyyttä.

Aiemmin tällä viikolla Numinous Games nosti tekijänoikeusäläkän That Dragon, Cancerin musiikkia laittomasti käyttävien videoiden tiimoilta, mutta on pitkän pohdinnan päätteeksi päättänyt perua tekonsa. Greenin mukaan studio ei kaikesta huolimatta tahdo rajoittaa videoiden lataamista verkkoon, ja mies pyytääkin YouTube-kasvoilta blogissa yksinkertaisesti reilua kohtelua.

– Toivomme vain, että kunnioittaisitte sitä työtä, johon pohjaatte oman toimeentulonne, ja tiedostaisitte, että se maksaa kehittäjille. Tahtoisimme rohkaista teitä ohjaamaan katsojianne sivuillemme ja kehottamaan heitä tukemaan meidän työtämme ostoksin tai lahjoituksin, jos he kokevat työmme arvokkaaksi. Nämä pienet teot pitävät meidät tolpillamme, Green vetoaa pelivideoiden tekijöihin.

Osittain joukkorahoitettu That Dragon, Cancer on parhaillaan saatavilla Windowsin ja Macin ohella myös Oyalle.

Lähde: That Dragon, Cancer, Polygon, Eurogamer

Lisää luettavaa