Intel julkisti Arc A770 -näytönohjaimen – uusi malli lupaa RTX 3060 -tehoja budjettihintaluokassa / Uutiset / pelaaja.fi

Intel julkisti Arc A770 -näytönohjaimen – uusi malli lupaa RTX 3060 -tehoja budjettihintaluokassa

28.09.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
3

Intel on esitellyt uuden Arc A770 -näytönohjainmallinsa.

Uusi malli lupaa Intelin mukaan vastaavaa tai parempaa suorituskykyä kuin Nvidian kilpaileva GeForce RTX 3060 -näytönohjain. Yhtiön mukaan A770-näytönohjain suoriutuu kuitenkin parhaimmillaan 65 prosenttia kilpailevia tuotteita tehokkaammin säteenseurantalaskennasta.

Uuden Alchemist-malliston tehokkaimman Arc A770 -mallin etuna kilpailijaansa on kuitenkin hinta. Arc A770:n hintojen kerrotaan alkavan 329 dollarista, kun RTX 3060:stä joutuu Intelin mukaan pulittamaan yli 400 dollaria.

Arc A770 -malli tuodaan markkinoille kahtena versiona. 16 gigatavun GDDR6-muistilla varustettu versio on varustettu myös hieman nopeammalla muistilla 8 gigatavun malliin verrattuna.

Intel Arc A770 julkaistaan 12. lokakuuta. Yhtiö on lisäksi kertonut tuovansa markkinoille A750- ja A580-mallit, joiden hinnoittelua tai julkaisuajankohtaa ei ole vielä paljastettu.

Lähde: Videocardz.com

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Seppo_Hovi kuva
Seppo_Hovi

Ihan ok hinta, mutta pakkohan intelin on tota myydä halvemmalla, ku nvidialla on vuosikymmenen etumatka ajurituessa. Että jos vanhemmat pelit kiinnostaa nii voi olla kannattavaa jättää hyllyyn.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Toivottvasti olisi kelvollinen vehje jotta saataisiin nVidian sikailuun jotain kuria edes jollain aikajanalla.

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Kolmas pelaaja tälle markkinalle olis kyllä todella tervetullut. Vaikka nuo alkutuumailut 750 ohjaimista eivät ole olleetkaan kovin lupaavia toivoisin silti tältä mallilta ja koko Arc mallistolta hyvää tulosta. Mitään ihmeitä ei tarvitsisi suorittaa näin alkuun, mutta jos päästäisiin johonkin fiksuun hintaan ja suorituskykyyn näillä ekoilla korteilla niin Intelillä olisi enemmän motivaatiota jatkaa näiden tekoa. Toisaalta Gamer's Nexuksen lyhyt haastattelu teki kyllä selväksi, että Intelillä ei ole aikomustakaan lopettaa Arcin kehitystä tällä hetkellä, vaan Arcista kaavaillaan pitkää projektia.