Intel paljasti uuden Core-suoritinsukupolven – Core i9-13900K lupaa maailman parhaan pelikokemuksen / Uutiset / pelaaja.fi

Intel paljasti uuden Core-suoritinsukupolven – Core i9-13900K lupaa maailman parhaan pelikokemuksen

29.09.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
0

Intel on esitellyt uuden suoritinsukupolven tarjoomansa.

Uusi sukupolvi on jo 13. Core-suoritinten sarja. Uuden malliston lippulaiva on luonnollisesti Core i9-sarjan 13900K, jonka kerrotaan olevan maailman nopein työpöytäkäyttöön tarkoitettu suoritin. Core i9-13900K:n kerrotaan tarjoavan suorituskykyä 24 ytimen ja 32 säikeen avulla. Suorittimen kerrotaan toimivan enimmillään 5,8 GHz-kellotaajuudella ja sen yhden säikeen suorituskyvyn kerrotaan olevan 15 prosenttia parempi.

Yhtiö ei ole paljastanut tarkempia tietoja muista suoritinmalleista, mutta se kertoo 13. Core-sukupolven tarjoavan 22 suorittimen valikoiman. i5-, i7- ja i9-mallien kerrotaan sisältävän aiempaa useampia E-ytimiä, joiden kerrotaan parantavan niiden monisäiesuorituskykyä. Tämän kerrotaan taas parantavan käyttökokemusta useita sovelluksia käytettäessä.  

Intelin mukaan uudet Core-suoritinmallit tarjoavat myös paremman ylikellotuskokemuksen. Päivitettyjen kellotustoimintojen avulla niin aloittelijoiden kuin ammattilaistenkin kerrotaan saavan suorittimistaan irti enemmän helpommin.

13. sukupolven Core-suorittimet saapuvat markkinoille 20. lokakuuta alkaen.

Lähde: Intel

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.