Iranissa koetaan, että maan arvoja ja uskomuksia vastaan hyökätään videopelien, elokuvien ja kirjallisuuden välityksellä. Seurauksena maan vallankumouskaarti on päättänyt tuottamaan omia videopelejään, Polygon kirjoittaa.

Yksi iranilaisista peliprojekteista on The Stressful Life of Salman Rushdie and Implementation of his Verdict. Pelin tavoitteena on sivistää nuoremman sukupolven kansalaisia Salman Rushdien elämästä ja erityisesti sen kohahduttavimmasta käänteestä.

Salman Rushdien joutui iranilaishallinnon epäsuosioon kirjoitettuaan harhaopilliseksi katsotun Saatanalliset säkeet -romaanin 1980-luvulla. Tuolloin Irania hallinnut Ruhollah Khomeini langetti fatwan välityksellä kirjailijalle kuolemantuomion, joka on edelleen voimassa.

Ensimmäiset iranilaishallinnon tuottamat pelit ilmestyivät vuonna 2007. Näitä pelejä esiteltiin peräti 41 kappaletta viime vuoden Gamescom-messuilla Saksassa. Yhteensä projekteja on suunnitteilla noin 140.

Esimerkiksi Activisionin Call of Duty -räiskintäpelejä myydään Iranissa. Electronic Artsin Battlefield 3 sai kuitenkin myyntikiellon, koska pelin kampanjassa hyökättiin muun muassa Teheraniin.

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa