Electronic Arts on vahvistanut tänään irtisanoneensa jälleen joukon työntekijöitään. Tiedotteessan medialle yhtiö kertoo virtaviivaistavansa tällä tavoin toimintaansa voidakseen suunnata keskittymisensä aina vain vahvemmin uusien alustojen ja mobiilimarkkinoiden puoleen.

Pelijätti ei ole antanut tarkempia tietoja irtisanomisten määrästä tai että mitkä sen osastoista ovat varsinaisesti menettämässä miehitystä. Verkossa liikkuvat huhut ovat kuitenkin viitanneet siihen, että 300-henkinen EA Mobile Montreal olisi ainakin kokenut kovia ja saattaa näin olla sulkemisuhan alla.

Pelisivusto Gamasutra raportoi kuulleensa EA Montrealin suhteen läheiseltä lähteeltään, että irtisanottuja voisi olla ainakin 200-250 kappaletta. Lisää olisi ilmeisesti vielä myös tulossa.

Viime helmikuussa EA irtisanoi joukon työntekijöitään niin Montrealissa, Los Angelesissa kuin myös muutamilla ”pienemmillä alueilla”. Yhtiön toimitusjohtajana vuodesta 2007 asti toiminut John Riccitiello puolestaan irtisanoutui virastaan viime maaliskuussa.

Päivitys kello 22.05: Gamasutra kertoo saaneensa EA:lta epämääräisen tiedon, että edellä mainittu irtisanomislukema olisi todellisuutta suurempi. Peliblogi Joystiq raportoikin puolestaan ymmärtävänsä, että 60 -70 vakituista työntekijää olisi saanut lähteä yli 100 muun sopimustyöntekijän ohella.

Lähde: Gamasutra, Polygon

Lisää luettavaa