Itsenäistynyt Kojima kertoo uusista kuvioistaan – luvassa muutakin kuin pelejä / Uutiset / pelaaja.fi

Itsenäistynyt Kojima kertoo uusista kuvioistaan – luvassa muutakin kuin pelejä

17.12.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
8
Itsenäistynyt Kojima kertoo uusista kuvioistaan – luvassa muutakin kuin pelejä

Konamin ikeestä irtautunut Hideo Kojima on antanut ensimmäisen haastattelunsa lännessä sitten itsenäistymisuutisten.

Kojiman ohella pelisivusto IGN:n juttusille pääsivät niin ikään Metal Gear Solidista tutut taiteilija Yoji Shinkawa ja tuottaja Kenichiro Imaizumi, jotka liittyvät mestarin seuraan uudella Kojima Productionsilla. Miehet kieltäytyivät kommentoimasta mennyttä pestiään Konamilla, mutta haastattelu valottaa Kojiman tulevaisuudensuunnitelmia reippaasti.

Kojima Productionsin ensimmäinen, PlayStation 4 edellä kehiteltävä projekti tulee olemaan kokonainen peli, mutta valtavasta produktiosta ei ainakaan tällä ole kyse. Studiolaiset toivovat debyyttipelistään kuitenkin vahvaa kokemusta, jonka pohjalle on hyvä rakentaa tulevaisuutta. Vaikka pelin sisällöstä ei juurikaan hiiskuttu haastattelussa, paljasti Shinkawa sen sisältävän ainakin mech-taistelurobotteja.

– Olemme työskennelleet rakastetun sarjan ja tunnistettavien hahmojen parissa. Yksi minun suurista päämääristäni visuaalisella puolella on mennä vielä pidemmälle, luoda vieläkin rakastettavampia ja tunnistettavampia hahmoja, Shinkawa maailaili haastattelussa.

Vaikka peli on vielä alkutekijöissään, eikä esimerkiksi käytettävän pelimoottorin kaltaisia teknisiä päätöksiä olla vielä tehty, Kojimalla on jo varma visio studion suunnasta. Kojima Productionsin logo tulee edelleen toimimaan tuttuun tapaan laadun takeena, mutta itsenäistyminen tarjoaa studiolle ennennäkemättömiä vapauksia.

– Meillä on enemmän liikkumavaraa. Voimme tehdä rohkeampia asioita. Pystymme säilyttämään entisen laatutasomme ja silti etsimään uusia haasteita, Kojima tuumasi.

Kojima Productionsin portfolio ei tule myöskään välttämättä rajoittumaan pelkkiin peleihin. Tyydytettyään pelikansan Kojima aikoo kääntää katseensa myös elokuvien ja videoiden kaltaisen digitaalisen sisällön puoleen. Mies myöntää haastattelussa olevansa myös edelleen kiinnostunut yhteistyöstä elokuvaohjaaja Guillermo del Toron kanssa – mahdollisesti muunkin kuin pelien parissa.

– Pääsin uuteen alkuun, ja olen todella itsevarma. Tulen tekemään pelejä kuolemaani asti. Olisi hienoa, jos voisin luottaa fanien tukeen, Kojima vannoi.

Lähde: IGN, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kapa85 kuva
kapa85

Se että Kojima ei enää työskentele konamin alaisuudessa niin se tuskin on huono asia. Toivottavasti palaavat tuon silent hillin pariin jossain vaiheessa.

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Kyllä minä ainakin liputan tämän puolesta ja seuraan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy
Lainaus käyttäjältä kapa85

Se että Kojima ei enää työskentele konamin alaisuudessa niin se tuskin on huono asia. Toivottavasti palaavat tuon silent hillin pariin jossain vaiheessa.

Silent hill taitaa vaan olla Konamin omistama mut jos jonku samantyylisen kauhupelin ja sais vielä sen Norman Reeduksen kanssa siihen niin hyvä ois.:)

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw
Lainaus käyttäjältä Speedy

Lainaus käyttäjältä kapa85Se että Kojima ei enää työskentele konamin alaisuudessa niin se tuskin on huono asia. Toivottavasti palaavat tuon silent hillin pariin jossain vaiheessa.
Silent hill taitaa vaan olla Konamin omistama mut jos jonku samantyylisen kauhupelin ja sais vielä sen Norman Reeduksen kanssa siihen niin hyvä ois.

Kieltämättä. Itseltäni on jäänyt Silent Hillit aikoinaan kokematta, joten tätä odottelin hyvin innolla. Aikaisempien osien soundtrackit ovat ainakin täyttä rautaa, vaikken itse peleistä juuri mitään tiedä.

Tosin on minulla Silent Hill 2 nyt hommattuna, mutten ole kerennyt juuri pelaamaan alkua pidemmälle. Vaikken mikään nirso grafiikoiden suhteen olekkaan, niin on tuohon hieman aika päässyt puraisemaan ja peli on saanut jäädä pölyttymään hieman uudempien pelien tieltä.

Käyttäjän Mixon kuva
Mixon
Lainaus käyttäjältä NikoDeus

Hype, Metal Gear Solid ja Silent Hill jatkuu

Jos tämä ei ollut sarkasmia, niin ikävä kyllä molemmat pelit ovat Konamin nimissä ja Kojima varmaan haluaa tehdä kaikkea muuta kuin Metal Gearille jatkoa.

Käyttäjän NikoDeus kuva
NikoDeus
Lainaus käyttäjältä Mixon

Lainaus käyttäjältä NikoDeusHype, Metal Gear Solid ja Silent Hill jatkuu Jos tämä ei ollut sarkasmia, niin ikävä kyllä molemmat pelit ovat Konamin nimissä ja Kojima varmaan haluaa tehdä kaikkea muuta kuin Metal Gearille jatkoa.

Juu sarkasmia, #Fugkonami

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Kiva juttu, jos miehen pelejä nähdään muillakin alustoilla.

Käyttäjän NikoDeus kuva
NikoDeus

Deleted comment