Sony Online Entertainmentina vielä tovin aikaa sitten tunnettu pelistudio Daybreak Game Company on käymässä läpi henkilöstöleikkauksia. Irtisanomisten myötä muun muassa EverQuest-sarjan johtavana kehittäjänä toiminut David Georgeson on saanut lähteä yhtiöstä.

– Jep, olen pahoillani, mutta se on totta. Landmark, EverQuest Next, EverQuest ja EverQuest II eivät ole enää valvonnassani, Georgeson selitti Twitter-tilillään.

Daybreak ei ole kertonut, minkä mittasuhteen irtisanomisista mahtaakaan olla kyse. Yhtiön mukaan henkilöstöä potkitaan kuitenkin pihalle sekä sen San Diegossa että Austinissa sijaitsevassa studiossa osana Daybreakin strategista päätöstä järkeistää yhtiön liiketoimintaa.

Daybreak lupaa, etteivät irtisanomiset vaikuta yhtiön nykyisten pelien kehitykseen.

Sony Online Entertainment muuttui Daybreak Game Companyksi viime viikolla Sonyn myytyä studion sijoitusyhtiö Columbus Novalle. Nykyisellään Daybreak toimii siis itsenäisenä pelinkehitysstudiona. Tämän myötä studion pelejä pitäisi ilmaantua saataville tulevaisuudessa vielä pc:n ja PlayStationien ohella myös mobiililaitteille ja Xboxille.

EverQuest-sarjan ohella Daybreak hallinnoin parhaillaan muun muassa myös PlanetSide-räiskintäpelejä ja H1Z1-zombiseikkailua.

Lähde: Kotaku, Polygon, David Georgeson (Twitter)

Lisää luettavaa