Jack Thompson taas sotajalalla / Uutiset / pelaaja.fi

Jack Thompson taas sotajalalla

5.06.2006 // Kirjoittanut: harro_pelaaja
27

Yhdysvaltalainen kovaan ääneen videopelejä vastustava asianajaja Jack Thompson on hyökännyt jälleen kerran inhoamaansa viihteenmuotoa vastaan. Tällä kertaa kiihokkeena toimi 55-vuotiaan louisianalaismiehen, Michael Goren, murha.

Henkirikoksesta ovat vastuussa kaksi teini-ikäistä poikaa, 16-vuotias Kurt Neher ja 17-vuotias Hunter Everette, joita ärsytti, ettei mies lainannut heille autoaan. Louisianalaismies hakattiin kuoliaaksi, minkä jälkeen häntä ammuttiin kasvoihin. Tämä on Thompsonin mielestä selvä merkki videopelien vaikutuksesta.

– Ei kukaan ammu toista kasvoihin, ellei ole palkkatappaja tai videopelaaja, tietää Thompson.

Thompson lisäsi myös, että ampumista edeltänyt ja kuolemaan johtanut pahoinpitely on sekin selkeä merkki väkivaltaisista videopeleistä opitusta toimintatavasta.

Poliisi on suorittanut etsinnän syytettyjen kodeissa ja löytänyt näistä M-luokituksen pelejä. Tapausta tutkiva etsivä Spence Dilworth ei ole varma siitä, että videopeleillä on osuutensa asiaan, mutta myöntää myös, ettei se ole täysin poisluettu mahdollisuus.

Kysymyksen voivatko videopelit tehdä ihmisestä väkivaltaisemman Dilworth sanoo sopivan paremmin olohuoneisiin kuin oikeussaleihin.

Monesti Thompsonin kanssa yhteen ottaneen Entertainment Software Associationin edustaja Doug Lowensteinin mukaan tapaus on valitettava, mutta sillä ei ole tekemistä videopelien kanssa.

– Väkivaltaisia rikoksia on tehty myös ennen videopelejä. Terve järki sanoo, etteivät videopelit tee kenestäkään tappajaa ja että taustalla on aina monimutkaisempia tekijöitä mielenterveysongelmista yhteiskunnallisiin, Lowenstein summaa.


Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Yarichin kuva
Yarichin

Heh...kunnon naurut saa aina kun pelle-Thompson on liikkeellä...

Käyttäjän Fraeon kuva
Fraeon

"– Ei kukaan ammu toista kasvoihin, ellei ole palkkatappaja tai videopelaaja"

Laadukas argumentti, täytyy sanoa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Voi kiesus sitä äijää. Eikö se jo opettanukaa näitä hommia sen aikaisemman sotkun takia!! Oli se sotku jonku yhdistyksen kanssa jotka ei hyväksyny sen toimintaa, luulin että se menetti jo asianajo oikeutensaki sen takia!! (Voisin ihan muuten vaan hakata äijän että pääsis siitä eroon, olin tällaanen jo ennen ku koskaan pelasin pelejä :D )

Käyttäjän Crono kuva
Crono

Ah, vanha kunnon Thompson. Koskakohan vanhemmat ymmärtävät, että nuo M merkillä varustetut pelit eivät tarkoita Murkkuikää. Turha syyttää pelifirmoja, kyllä sitä syytä sietäisi hakea hieman lähempää.

Käyttäjän Guybrush kuva
Guybrush

hohhoijakkaa. Aina sama laulu.

Käyttäjän tombbi kuva
tombbi

On se vaan hauska jeppe:D Mutta mitä tuohon muuten tulee, niin on valitettavaa, että joku kuoli ja että videopelejä syytetään asiasta...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Lurjus:

Hehe, itse katson asiaa siltä kannalta, että pelit ovat sitä varten, että niissä voi tehdä asioita joita ei voi/saa tehdä oikeassa maailmassa. Tyhmä tyyppi tuo Thompson.

Käyttäjän Wicked Soul kuva
Wicked Soul

Saako Thompson jotain mielihyvää videopelien syytämisestä? Aina sama juttu: joku kuolee, Thompson tulee ja syyttää videopelejä.

Käyttäjän Doinkki kuva
Doinkki

Huoh, ei taas tätä kakkaa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ja palkkatappajat harvemmin ampuu päähän. (Kallosta saa parhaiten selville luodin myötä aseen rihlat)