Jalkapallotähti kummastelee FIFA-pelisarjaa sosiaalisessa mediassa – ”joku tekee voittoa nimelläni ja naamallani ilman mitään lupaa”

Zlatan Ibrahimović ei koe, että hänen kasvojensa ja nimensä pitäisi olla FIFA-pelissä. Aiemmin asia ei tosin näemmä haitannut.

24.11.2020 15:05

Ruotsalainen jalkapallotähti Zlatan Ibrahimović ei ole ilmeisesti tyytyväinen mukanaoloonsa tuoreessa FIFA 21 -pelissä.

Ibrahimović pohdiskeli omalla Twitter-tilillään maanantaina, että kuka oli antanut kehittäjä EA Sportsille luvan käyttää hänen naamaansa ja nimeään osana FIFA-sarjaa. Hän toteaa, ettei hän ole tietääkseen jalkapallon kansainvälisen pelaajayhdistyksen kattojärjestön FIFPron jäsen, eikä hän ole koskaan antanut sen tai kansainvälisen jalkapalloliitto FIFAn tehdä rahaa hänen avullaan.

– Joku tekee voittoa nimelläni ja naamallani ilman mitään lupaa kaikkina näinä vuosina. Aika tutkia, Ibrahimović toteaa.

EA itse on kommentoinut tapausta vetoamalla juurinkin FIFPron kanssa tehtyihin sopimuksiin.

FIFA on maailman johtava jalkapallopeli. Luodaksemme autenttisen kokemuksien vuosi toisensa jälkeen, teemme yhteistyötä useiden liigojen, joukkueiden ja yksittäisten lahjakkuuksien kanssa saadaksemme oikeudet pelaajien käyttöön peleissä. Yksi tällaisista pitkäaikaisista suhteista on globaalin pelaajajärjestö FIFPron kanssa, joka tekee yhteistyötä useiden lisenssoijien kanssa neuvotellakseen sopimukset, jotka hyödyttävät pelaajia ja heidän järjestöjään, EA kertoi lausunnossaan Eurogamerille.

Urheilijoiden käyttöoikeudet osana videopelejä on puhuttanut maailmalla ennenkin, mutta Ibrahimovićin tapaus on herättänyt myös kummastusta. Ensinnäkin tiedossa on, että Ibrahimovićin seurajoukkue AC Milan solmi kesällä mittavan yksinoikeussopimuksen EA Sportsin kanssa joukkueen edustuksesta FIFA-pelisarjassa. Ibrahimović on ollut aiemmin myös suoraan tekemisissä EA:n kanssa FIFA-sarjan suhteen. Vuonna 2016 tätä haastatteltiin esimerkiksi osana FIFA 17:n markkinointia, jossa Ibrahimović ilmaisi, kuinka iloinen hän on siitä, että fanit voivat pelata hänellä.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa