Jälleen uusi haastaja pelilaitemarkkinoille? / Uutiset / pelaaja.fi

Jälleen uusi haastaja pelilaitemarkkinoille?

8.08.2006 // Kirjoittanut: feldon
12

Final Fantasy –peleistä tunnettu Square Enix –ohjelmointitalo on kiinnostunut ryhtymään myös laitevalmistajaksi. Asia käy ilmi Nikkei Business Onlinen artikkelista, jossa Square Enixin toimitusjohtajana toimiva Yoichi Wada valottaa yrityksensä suunnitelmia.

Vaikka kilpailu viihde-elektroniikassa on tiukkaa, uskoo Wada alan kasvuun. Etenkin iPod-ilmiö ja Nintendo DS –käsikonsoleiden huikeat myyntiluvut antavat osviittaa valtavasta potentiaalista, joka viihdelaitemarkkinoilla on vielä tarjottavanaan. Wadan mukaan avainroolissa tulee olemaan Square Enixin hiljattain hankkima legendaarinen pelitalo Taito, jolla on vuosikymmenien kokemus kolikkopelien valmistuksesta. Yrityksen tiedetään tekevän yhteistyötä myös Panasonic-laitteista tunnetun Matsuhitan kanssa.

Syy uudistuspaineiden takana piilee Square Enixin tuoteportfoliossa, joka alkaa saavuttaa elinkaarensa ehtoopuolta. Wadan mielestä yrityksellä on oltava muutakin tarjottavaa kuin Final Fantasyt. Laitevalmistukseen siirtyminen saattaisi kääntää taantuneen talouskehityksen uuteen nousuun.

Puheiden lisäksi Wadalla ei ollut esittää konkreettisia suunnitelmia tulevasta laitteesta, joten kyseessä lienee vasta orastava idea. Vielä toukokuussa mies kuitenkin kertoili innokkaasti ajatuksistaan yhdistää virtuaalitodellisuus normaaliin elämään esimerkiksi matkapuhelinten ja Taiton suunnittelemien kolikkopelien kautta. Nähtäväksi jää, mikä on Square Enixin lopullinen päätös laitevalmistuksen suhteen ja nähdäänkö markkinoilla pian uusi pelikonsoli.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Wicked Soul kuva
Wicked Soul

Mitäköhän siitäkin koneesta tulisi?

Käyttäjän Nesveri kuva
Nesveri

En usko että Square Enixilläkään sitä tiedetään..? "Wadalla ei ollut esittää konkreettisia suunnitelmia tulevasta laitteesta."
Yhtiö voisi hyvinkin tuoda uusia ideoita ja suuntia pelaamiselle...

Käyttäjän Tencer kuva
Tencer

En kyllä usko, että tuosta mitään hittiä tulisi. Kun ei ole varaa muihinkaan konsoleihin.

Käyttäjän DNEpasiip kuva
DNEpasiip

Se on nähty useasti ennenkin, että helpolla eivät uudet valmistajat pääse sisälle "nykyiseen piiriin". Minun mielestäni uusia pelikone valmistajia ei kyllä tarvittaisikaan :/ mutta pelejä saavat aina tehdä lisää. Heidän pitää keksiä nyt jotakin uutta ja hienoa tai ei kunnian kukko laula.

Käyttäjän Mael Duin kuva
Mael Duin

Vaikka ei uusilla tunnu olevankaan tilaa, niin Squeenix eroaisi näistä Phantomeista ja muista yhdellä tavalla: nimellä. Jos he todellakin tekisivät oman konsolinsa, heillä olisi THE vahvin first party sarja, nimeltään Final Fantasy. Kingdom Hearts on myös kova. Haluaisinko nähdä? En todellakaan, pysykää vain peleissä kiitos.

Joskus tässä olenkin miettinyt että mitä jos Konami tekisi oman konsolinsa...MGS, Silent Hill, Contra, Castlevania, ZOE etc. olisivat first partyna.

Käyttäjän zoukka kuva
zoukka

Jotain todella uutta pitäisi tarjota, että homma toimisi. Kokonaan MMORPG:eihin perustuva yyber-netti-laite ?? Tehoilla nääs ei oikein voida enää kilpailla ja mikään gimmick ei toimi Wii:n rinnalla. Ellei SE sitten tyydy tietoisesti leivänmuruihin.

Pysyköön vaan pelinkehittäjänä...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mael Duin, THE toiseksi vahvin first party sarja, nimeltään Final Fantasy.

En usko enkä halua että SQ tekisi omaa konsolia.

Käyttäjän Anaconda kuva
Anaconda

Samaa mieltä aikaisempien kirjoittajien kanssa. Pysyisivät vain nykyisissä ympyröissään, koska olisi sääli nähdä kyseinen firma konkassa epäonnistuneen konsoliyrityksen jälkeen, ja sitten myytäisiin FF-lisenssejä taas jollekin EA:lle. Nein Danke.

Käyttäjän Mael Duin kuva
Mael Duin

Vierailija vähän ylempänä, no, Halo kyllä myy enemmän. Mutta FF on se pelisarja joka on iso asia jokaisessa maankolkassa, kun taas Halo ei vaan ole yhtään iso Japanissa. Näin siis ajattelin.

Ja varmana tarkoitit Haloa =P

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Toivottavasti unohtavat nämä ideat, Squarelta ei haluaisi nähdä enää floppia tyyliin FF: Spirit Within. Jos ongelma on se, että "ei ole muuta tarjottavaa kuin Final Fantasyt" niin olisi ehkä riskittömämpää ideoida jotain uudenlaista pelirintamalla. Potentiaalia tähän luulisi olevan kun ottaa esimerkiksi vaikka KHt...