Jälleen yksi Duke Nukem -oikeustaisto saapui päätökseen – nyt sovittiin klassikkoräiskinnän musiikeista

Myös Doom- ja Wolfenstein-sävellyksistä tuttu Bobby Prince vaikuttaa tyytyväiseltä sopuun.

23.12.2020 12:07

Oikeuskiista räiskintäklassikko Duke Nukem 3D:n musiikeista on tuotu päätökseen.

Pelin sävellyksistä vastannut Bobby Prince haastoi peliyhtiö Valven, Gearboxin ja tämän omistaja Randy Pitcfordin oikeuteen reilu vuosi sitten katsottuaan, että hänen musiikkiaan käytettiin luvatta hyödyksi vuonna 2016 julkaistussa Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour -versiossa. Princen mukaan hänen musiikkinsa oli alun perin mukana Duke Nukem 3D:ssä  lisenssoidussa muodossa ja näin niiden omistusoikeus ei koskaan siirtynyt Gearboxille, kun se osti itselleen oikeudet Duke Nukem -sarjaan.

Aiemmin kesällä Gearbox lisäsi vielä Duke Nukemin entisen omistajan 3D Realmsin ja tämän emoyhtiöt soppaan syyttämällä näitä sopimusrikkomuksesta. Kun Gearbox hankki Duke Nukem -sarjan 3D Realmsilta vuonna 2010, luvattiin yhtiön saavan kaikki oikeudet Duke Nukem -nimikkeeseen liittyen. Prince-haaste antoi kuitenkin ymmärtää, että Gearboxia oltiin pidetty pimennossa keskeisistä yksityiskohdista Duke Nukem -oikeuksiin liittyen.

Gearbox ja 3D Realms ovat olleet tukkanuottasilla Duke Nukem -oikeuksista aiemminkin.

Tuoreen oikeuskiistan on kerrottu päättyneen sopimukseen, jonka yksityiskohtia ei ole paljastettu. Sopimuspäätöksen yhteydessä 3D Realms on kuitenkin kertonut, että Princen rooli Duke Nukemin tapauksessa oli ”tahattomasti unohdettu”. Prince itse vuorostaan kertoo, että kiistanalainen World Tour -peli saa pysyä sellaisenaan myynnissä.

– Olemme päässeet tuottavien keskustelujen jälkeen sopimukseen, joka mahdollistaa musiikkini ja ääniefektieni pysymisen Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour, Prince kertoo.

Duke Nukemin ohella Prince on tunnettu muun muassa myös Doom-, Commander Keen– ja Wolfenstein-sarjoihin luomastaan musiikista.

Lähde: GamesIndustry

Lisää luettavaa