Japania ei kiinnosta PlayStation 3:n netti / Uutiset / pelaaja.fi

Japania ei kiinnosta PlayStation 3:n netti

24.09.2006 // Kirjoittanut: Riot
14

Jotakin PlayStation 3:n verkkopalvelujen vähäisestä tärkeydestä japanilaisesta näkökulmasta kertoi se, että "Downloaded Games" -alue oli haudattu Sonyn ständin taka-osaan, jonne monet eivät edes eksyneet.

PS3_downloaded_games.jpg

Täällä valtavalla seinällä komeili "PlayStation 3 Download games" -plakaatti. Ständillä oli neljä PlayStation 3-demoyksikköä. Kahdessa oli PSP, johon oli ladattu PS3:n kautta verkosta LocoRoco ja Ridge Racer PSP:lle. Kutaragi puheli, että netistä voi ladata jossakin vaiheessa PS2- ja PS1-pelejä, joita voi pelata PS3:lla. Kolmannessa oli demo PS3:n käyttiksen näytönsäästäjästä.

Flow

Neljännessä demoyksikössä piili yksi messujen erikoisimmista ja puhutuimmista peleistä. Kuulin perjantain aikana usealta kollegalta ja eräältä Nokian suomalaiselta edustajalta (moikka Aapo ja onnittelut avioliitosta!), että PS3-peli nimeltään Flow kannattaisi tsekata.

Todellakin kannatti. Tuttuun tapaan, yksikään länsimainen Sonyn edustaja ei osannut kertoa pelistä, eivätkä japanilaiset puolestaan antaneet siitä minkäänlaista informaatiota. Copyright-tietojen perusteella kyseessä on Sony Computer Entertainment American tekemä peli ja todennäköisesti Santa Monica PS3:lle kehittämä peli. Sittemmin selvisi, että kyseessä on jo netissä pelattava peli, joten googlettakaa "Flow". Sony on tuomassa pelin PS3:lle alkuperäisen tekijän kanssa.

flow_ingame.jpg

Flow on PlayStation 3:lle verkosta ladattava, visuaalisesti Electroplanktonia etäisesti muistuttava peli, joka rakentuu täysin PS3:n peliohjaimen liikkeentunnistukselle. Pelissä ohjataan vektorigrafiikasta muodostettua, pitkulaista "planktonkasaa", jolla syödään kaikenlaisia pieniä mereneläviä meren syvyyksissä. Jos ohjainta kallistaa itseenspäin, plankton ui ylöspäin jolloin vesi kirkastuu ja auringonvalo vahvistuu. Kallistamalla ohjainta alaspäin, sukelletaan syvemmälle. Napostelemalla muita eliöitä, oma otus kehittyy ja kasvaa.

Flown pelaaminen oli kummallisen hypnoottista ja hauskaa. Ohjaimen liikkeentunnistusominaisuudet toimivat hyvin, sillä jotenkin luonnostaan Flowta pelatessa kädet kallistelivat ohjainta rauhallisesti, toisin kuin esimerkiksi Warhawkia pelatessa.

Flow on ladattavissa PS3:n netistä heti konsolin julkaisun yhteydessä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Sony matkii tällä kertaa käsikoneita.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Toi on hyvä peli. Pelasin sen selaimella pelattavan version läpi joskus aikoinaan moneen kertaan ^^

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Kahdessa oli PSP, johon oli ladattu PS3:n kautta verkosta LocoRoco ja Ridge Racer PSP:lle."

Väsyksissä kirjoitettu? :)

Käyttäjän Joel-san kuva
Joel-san

Mitä nämä lauseet tarkoittavat?

"Copyright-tietojen perusteella kyseessä on Sony Computer Entertainment American tekemä peli ja todennäköisesti Santa Monica PS3:lle kehittämä peli."

"Sony on tuomassa pelin PS3:lle alkuperäisen tekijän kanssa."

Käyttäjän AndyO kuva
AndyO

Kuulostaa hauskalta "chillailupeliltä".

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

"Sony matkii tällä kertaa käsikoneita."

Hmm? Jos flowsta puhut, hieman samanlaista meininkiä oli PS1:sen Demo1:ssa vuosien 94-95 välimaastossa T-Rexin ja Rauskun muodossa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

PS3 rulettaa! Maltan tuskin odottaa..

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Onkos Nokian Aapo Bovellan vai joku toinen?

Käyttäjän snap kuva
snap

Flow.Yksi syy lisää minulle miksi ostaisin PS3:n.

Käyttäjän Wiii kuva
Wiii

Hmh... =/
Ihan ok peli-idea, mutta kun kyseessä on vielä planktonit ja vektorit ja ... Tulee pakostakin mieleen Electroplankton DS:lle. No, mutta kun matkii parasta, niin pääsee parhaimpaan tulokseen, ja hyvä niin. Eli ainakin tuo monipuolisuutta PS3 peleihin. :D Kunpa vaan saisin vielä sen PS3:senkin... viimeinkin...

Nostoja