Japanilaisen kauhupelin pikkuhepenet liian paljastavia lännen markkinoille – sensuuri iski / Uutiset / pelaaja.fi

Japanilaisen kauhupelin pikkuhepenet liian paljastavia lännen markkinoille – sensuuri iski

21.10.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
25
Japanilaisen kauhupelin pikkuhepenet liian paljastavia lännen markkinoille

Japanilaisen Project Zero -kauhusarjan tuorein osa on saanut sensuurivasarasta lännessä.

Japanissa viime vuonna julkaistu Project Zero: Maiden of Black Waterin sisälsi kotimaassaan bonusasuja, joihin pelin naispuolisia päähenkilöitä pystyi pukemaan omaksi katseluilokseen. Alkuperäisen julkaisun äärimmäisen niukat alusasut todettiin kuitenkin ilmeisesti liian rohkeiksi läntisille pelimarkkinoille, ja pikkuhousut onkin korvattu Yhdysvalloissa ja Euroopassa säädyllisemmin Nintendo-teemaisilla Zelda- ja Samus-asuilla.

Sensuuri lienee kova paikka myös peliä kehittäneelle tiimille, sillä tuorein osa panostaa seksikkyyteen tällä kertaa tositarkoituksella. Kehittäjä Koei Tecmon mukaan kastuessaan läpikuultaviksi muuttuvat vaatteet ja pikkuruiset bonuskostyymit olivat keskeinen osa Dead or Aliven kaltaisten pikkutuhmien pelien yleisöä kosiskelemaan lähtenyttä Maiden of Black Wateria

Nintendo ei ole antanut suoraa lausuntoa sensuurista, mutta alusvaatteet korvaavista Nintendo-asuista on saatu alle upotettu esittelyvideo.

Project Zero: Maiden of Black Water ilmestyy Wii U:lle Euroopassa 30. lokakuuta.

Lähde: Eurogamer, Destructoid

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Artyx80 kuva
Artyx80

Vaikka itselle tällä sensuurilla ei ole väliä sitten tippaakaan, täytyy sanoa että mieluummin olisin kyseiset poistetut (toivottavasti piilotetut) hempeneet pitäneet pelissä kuin nuo Zelda/Samus asusteet. Better yet, kummatkin vain mukaan.

Esimerkiksi Bayonetan 1/2 osien Samus ja Zelda asut olivat suoraan sanottuna turhia, rikkoivat vaan pelien visuaalista ilmettä ja samaa koskee myös tätä. Vaikka en olisikaan kyseisiä, aika turhia pikku hempeneitä hahmoilla käyttänyt, rikkoo nuo uudet jälleen kerran visuaalista ilmettä ja pelin maailman kuvaa.

Mutta ei sillä, default vaatteilla mennään. Vielä reilu viikko odoteltavana ja sitten melkein kahden vuoden kova odotus lopultakin palkitaan..

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

Tavallaan huvittaa nämä "säädyllisemmät" nintendo asut. Eihän tuossa zero suitissa ole kuin kerros sinistä maalia perseen päällä :D

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

Jäisi omalla kohdalla hyllyyn jo ihan periaatteesta oli peli sitten kuinka hyvä tahansa.
Haluan pelata pelini alkuperäisessä muodossa sellaisena kun ne on suunniteltu, enkä minään munattomana leikattuna/muokattuna versiona jolla yritetään miellyttää jotain tiettyä ihmisryhmää.

Käyttäjän SuperNiiku kuva
SuperNiiku

Kyllä noista nintendohepeneistä aikamoinen riitasointu tulee, vaikka paljasta pintaa onkin vähemmän. Näyttäisi kivemmalta jos extrakostyymit olisivat enemmän pelin tyyliin istuvia. No, bonusasuista kuitenkin vain kyse, ei tuo siis kamalasti häiritse.

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

En ymmärrä näiden asusteiden ja tämän pelin teeman asiayhteyttä.

Käyttäjän Jester kuva
Jester

Jos pelissä veri lentää ja päät irtoaa ihan ok. Mut annas olla jos tissit vilahtaa.... Ja tässäkin vain bikinit. Hohhoijjaa. Peliä olen odottanut eurooppaan ja ennakkotilaus pysyy. Ihan samaa mieltä partajeesuksen kanssa ton zero suitista. No jotain lohdutusta sentään. Ei tosin mitenkään eroitu tuosta muusta värimaailmasta.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Ei kauhu ja paljas pinta ole mikään uusi ilmiö ole, esimerkiksi slasher-leffoja ilman paljasta pintaa lienee aika hankala löytää. Ei varmaan pelillisesti merkitystä ja suurimmassa osassa kohtauksista stringibikinit lienevät iso immersiorikko, muttei niin iso kuin Samus tai Zelda hepeneissä juoksentelu.

Bonusten poistoa isompi murheen aihe on se jos graafisia efektejä on karsittu koska märät vaatteet ovat liian rohkeita. Kauhupelin ollessa kyseessä oletan ikärajan olevan K18, jos kyseessä olisi kauhuelokuva tuolla ikärajalla menisi täysi alastomuuskin kevyesti läpi, mutta ilmeisesti myös K18 ovat lapsille ja ikärajamerkintä on merkityksetön houkutin.

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell

En ole pelisarjaa pelannut, mutta voisi kuvitella että KAUHUgenreen kuuluva peli sisältää jo aikuisille suunnattua materiaalia sen verran, että yleisö luultavasti voisi kestää myös bikinien näkemisen.

Käyttäjän Nikotiini kuva
Nikotiini

Nää aina ihmetyttää. Miks se on Japanissa ok mutta lännessä ei? Kuka näistä valittaa? Jotkut jenkkien feminazi tumbleriinat? En käsitä. Miksei siitä voi tehdä esim asetusta? Voit ite päättää käytätkö paljastavia asuja. Ei tarvi liipaistua.

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus
Lainaus käyttäjältä kapa85

Ei hyvää päivää.... Olisko tytöille nyt mahdollista saada ihan normaalit vaatteet päälle, vai onko nuo nintendo asusteet pakolliset. Toivottavasti kehittäjiä on myös kiinnostanut tehdä hyvä peli että ei tarvi pelkällä seksillä yrittää myydä.

Nuo nintendo kuteet on bonus asuja kuten oli ne bikinitkin. Ainakin oletan, että peli täytyy pelata ainakin kerran läpi jotta nuo aukeaa käyttöön.

Tosin nuo bikinit on yhdessä välivideossakin joka nyt on myös sensuroitu. Japsi versiossa siinä videossa on ne bikinit jopa silloin kun pelaat ihan niillä perus vaatteilla ja ne bikinit kuulemma on juurikin se syy miksi toinen hahmoista räpsii kuvia tuolla videolla. Meillä tuossa videossa on käytössä ne perus default kuteet.

Eli voisi sanoa, että jollain tasolla tässä ollaan kajottu jo tarinaankin.
Kyseinen video jossa näkee versioiden erot.

Tuossa vielä gamexplainin video arvostelu. Ei tätä seksillä myydä vaan ihan perus project zeroa näyttää olevan.