Japanilaiset roolipelit jatkavat Steamin valloitusta lähitulevaisuudessa / Uutiset / pelaaja.fi

Japanilaiset roolipelit jatkavat Steamin valloitusta lähitulevaisuudessa

28.12.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Pienemmän piirin roolipeleistään enimmäkseen tunnettu japanilainen pelitalo Idea Factory on tuuppaamassa joukon tunnetuimpia pelejään Steamiin. Lähitulevaisuudessa pc:llä debyyttinsä ovat tekemässä niin Hyperdimension Neptunia Re;Birth 1, Hyperdimension Neptunia Re;Birth 2: Sisters Generation kuin myös Fairy Fencer F.

Kukin edellä mainituista peleistä on aiemmin tavattu alkujaan jo PlayStation 3:lla, minkä ohella Hyperdimensionit ovat suunnanneet myöhemmällä aikataululla myös Vitalle lisäsisällöllä varustettuna. Pelien pc-versiot pohjautuvatkin nimenomaan kyseisiin sisältörikkaampiin käsikonsoliversioihin.

Peleistä Fairy Fencer F keskittyy tyyliltään kertomaan hieman perinteisemmän roolipelitarinan jumalista, sankareista ja eirkoisvoimista. Hyperdimension-pelien maailma on sen sijaan hieman erikoisempi, sillä sen scifi-henkinen universumi on eräänlainen parodiaversio oikean elämän videopelialasta.

Peleille ei ole annettu vielä tarkempaa Steam-julkaisupäivää.

Lähde: Idea Factory

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Jester kuva
Jester

Tämä on kyllä hyvä. Tulee napattua kyllä näitä tulevista steam aleista. Tuo Fairy Fencer F taitaa olla tammikuun Psn alessa tyyliin 19.90€. Niin ei kyllä paljon nappaa. Steamin alesta lähtee pelejä laajasti 4-10€. Siitä saataisiin ottaa mallia konsoli puolella.

Se nyt sentään hyvä että Psn ja Xbox livessä on alet. Nintendo nyt ei ole vielä herännyt tähänkään ideaan ollenkaan. Jotain ihan ihme pelejä pari alennuksessa. Vaikka esim Virtual console pelejä olisi laittaa aleen.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Tämä on todellakin hyvä juttu. Tähän astihan tosiaan jos on noita japanilaisia pelejä tykännyt enemmänkin pelata, on vaihtoehtoina ollut ensisijaisesti playstation ja toissijaisena nintendo, indiepeleissä ja visuaalinovelleissa PC. Pelit ovat saatavilla useammasta paikasta useammalle laitteelle kasvattaa niiden saatavuutta ja jopa ehkä joidenkin kiinnostusta niitä kohtaan.

Ainoa mikä todellakin huolettaa on sen porttauksen taso. PC:llä pelien kuitenkin pitäisi skaalautua halvimmista laitteista uusimpiin ja hienoimpiin, jolloin konsoleilla käytetyt kikat kuten lukittu ruudunpäivitys ja resoluutio ovat heti ensimmäisenä ongelmallisia. Siihen päälle vielä se että pelit on suunniteltu ohjaimille ja joillakin PC:llä pelaavilla ei ohjainta välttämättä löydy taloudellisista tai jääräpäisistä syistä. Japanilaisilta kehittäjiltä kun on tullut hieman tavaraa kummastakin laidasta niin pieniltä kuin isoilta julkaisijoilta.

Lainaus käyttäjältä Jester

Nintendo nyt ei ole vielä herännyt tähänkään ideaan ollenkaan. Jotain ihan ihme pelejä pari alennuksessa. Vaikka esim Virtual console pelejä olisi laittaa aleen.

Wii U:lla ovat jaelleet 5€ seteleitä kauppaan tietyn rahasumman kuluttamisen jälkeen, kimppaostotarjouksia joko sarjan tai 3DS pelin kanssa ja ihan perusalennuksia on lähes koko aika. Viimeksi kun tarkastin niin oli aika paljon ubisoftin tavaraa ihan reippaalla alennuksella.

Tämä meneekin sitten jo asian sivuun, mutta:
Virtual consolesta ei oikein sitten ota selvää mikä nintendon strategia niiden kanssa tällä hetkellä edes on, mutta se että Wiiltä päivittämisestä pitää maksaa kuulostaa ainakin itselle ettei heillä ole mitään muuta suunnitelmaa kuin rahastaa ihmisiltä jotka eivät ole kuulleet emulaattoreista. Sinällään huono juttu, koska vaikka nintendo on rankasti emulaattoreita vastaan ovat ne silti olemassa ja niiden kanssa kannattaisi kilpailla eikä laskuttaa 5€ NES pelistä jota voi pelata helpommin jopa selaimella nykypäivänä.

Käyttäjän Drifu kuva
Drifu

Aioin jo ostaa Vitan noiden Hyperdimension Neptunia -uusintaversioiden vuoksi joten on kyllä enemmän kuin tervetullut tämä uutinen. Seuraavaksi sitten vaikka Atelier-sarja?

Käyttäjän Timoyr kuva
Timoyr
Lainaus käyttäjältä Jester

Tämä on kyllä hyvä. Tulee napattua kyllä näitä tulevista steam aleista. Tuo Fairy Fencer F taitaa olla tammikuun Psn alessa tyyliin 19.90€. Niin ei kyllä paljon nappaa. Steamin alesta lähtee pelejä laajasti 4-10€. Siitä saataisiin ottaa mallia konsoli puolella.

Se nyt sentään hyvä että Psn ja Xbox livessä on alet. Nintendo nyt ei ole vielä herännyt tähänkään ideaan ollenkaan. Jotain ihan ihme pelejä pari alennuksessa. Vaikka esim Virtual console pelejä olisi laittaa aleen.

Veikkaisin että nämäkin on se 5€ PSN:ssä kun se Steamiin tulee. Mielestäni tosi hyvin on PS ottanu steamistä kiinni alennuksissa. Tällä hetkellä ainakin Mass Effect ja Enemy Front on 4€. Viime vuonna oli kyllä paremmat tarjoukset. Muistan kuin viime joulukuussa ostin Bioshock-trilogian 17 eurolla (Bioshock 2,5€, Bioshock 2 5€ ja Bioshock Infinite 10€). Nythän ne ei tehnyt vuotuista uutta Ubisoft peliä 20€ joulukuun 25. päivänä. Viime vuonna oli ACIV ja edeltävänä Far Cry 3. Tänä vuonna oli AC Rogue 35€ ja Unity 45€, mikä oli itselle pettymys.

Käyttäjän Eerie kuva
Eerie
Lainaus käyttäjältä Drifu

Seuraavaksi sitten vaikka Atelier-sarja?

Varo mitä toivot!

Käyttäjän Retro kuva
Retro

Kaikki Neptuniat jo löytyykin ennestään, jopa pari japsikopiota. Pelit olleet jo pidemmän aikaa ns. guilty pleasure itselleni. Iloinen siitä että tätä settiä tullaan näkemään nyt myös PC:llä, joten tuleehan nuo Steam versiotkin ostettua. Harmillista ettei Re;birth 1 ole Vita TV supporttia, mutta viimeistään PC:llä sitten, elleivät patchia tuohon julkaise. Fairy Fencer oli tarkoitus hommata pleikalle, mutta nyt joutuu miettimään uudelleen.

Huvittuneena myös seurannut keskustelua tästä japsihötön tulvasta Steamiin. Monia tuntuu ärsyttävän toden teolla ne kaikki visual novellit sun muut mitä sinne on jo saapunut. Itse kyllä toivotan kaiken tämän tervetulleeksi sinne ja toivon myös suurempien julkaisioiden havahtuvan näiden kovaan kysyntään. Indie kamaahan nämä suurimmaksi osin ovat vielä olleet.

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

Mahtavaahan tälläinen on, pelien ongelma on jo pitkään ollut rajoitettu saatavuus sekä muutenkin vähän pienehkö kohdeyleisö. Ei siis ihme jos ovat saaneet Steamin kautta ansaitsemaansa nostetta ja näkyvyyttä.

Pleikkarilla varsinkin euroopassa noissa on välillä ollut ongelmia myös jonkun täysin naurettavan byrokratian kanssa kun vähän väliä nähnyt PS Blogissa miten joku DLC tai peli ei ole yksinkertaisesti saatavilla Suomessa, liekö tähän syynä Ruotsin tempaukset kuten Dead or Alive bänni ja Simon Lundström tapaus.

Nostoja