Japanin suurin roolipelisarja saapuu uudelle sukupolvelle - myös Nintendo NX -versio julki (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Japanin suurin roolipelisarja saapuu uudelle sukupolvelle - myös Nintendo NX -versio julki (päivitetty)

28.07.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
3
Squarelta Dragon Quest XI -julkistus ja muita paljastuksia

Päivitys kello 15:40: Square Enix on tarkentanut suunnitelmiaan Nintendon NX -konsolin suhteen. Yhtiön mukaan sekä Dragon Quest XI:n että X:n tulo Nintendon seuraavalle pelikonsolille on vasta harkinnan alla eikä ollenkaan sataprosenttisen varmaa.

Mitä tulee Dragon Quest XI:n länsijulkaisuun, on sekin myös Squarella vasta harkinnassa.

Alkuperäinen uutinen: Pitkäikäisen Dragon Quest -roolipelisarjan uusin osa Dragon Quest XI: The Search for a Bygone Time on julkistettu virallisesti.

Square Enixin aamuisessa pressilähetyksessä paljastetusta Dragon Quest XI:sta nähtiin reilusti materiaalia sekä PlayStation 4:llä että 3DS:llä. Saman juonikaaren jakavat versiot eroavat toisistaan graafisesti ymmärrettävistä syistä, ja niitä työstävät osittain eri kehittäjätiimit. Pelin hahmosuunnittelusta vastaa tuttuun tapaan Akira Toriyama.

Lähetyksen odottamattomin paljastus lienee pelin julkaisu Nintendon tulevalle NX-konsolille. NX-versiosta ei saatu aamulla teknisiä lisätietoja tai pelikuvaa, mutta PlayStation 4 -versio tulee pyörimään Unreal Engine 4 -moottorilla, mikä saattaa vihjata myös Nintendon uuden konsolin tehoista.

Julkaisuikkunaa uusi osa ei ole vielä saanut, eikä sen mahdollisesta länsijulkaisusta ole tietoa.

Varhaista pelikuvaa sekä Dragon Quest XI:n retrohenkistä 2D-grafiikkaa hyödyntävästä 3DS-käännöksestä että pelin komeammasta PlayStation 4 -versiosta voi ihailla alta, ja kuvankaappauksia lähetyksestä löytää lähdelinkkien takaa.

Uuden osan ohella Dragon Quest -lähetyksestä jäi käteen myös satsi pienempiä paljastuksia. 

Yllätyksenä sarjan edellinen numeroitu osa, verkkoroolipeli Dragon Quest X, saa PlayStation 4- ja Nintendo NX -käännökset. Peli on ollut saatavilla jo joitakin vuosia Wiille, Wii U:lle, 3DS:lle, pc:lle ja älypuhelimille Japanissa, mutta uusien versioiden mahdollisesta debyytistä lännessä ei edelleenkään vihjattu.

Japanissa talvella ilmestyvä Minecraft-henkinen Dragon Quest Builders -rakenteluroolipeli sai lähetyksessä ensimmäisen pelikuvavideonsa.

Dragon Quest Heroes -mätkintäsarjan toisesta osasta puolestaan nähtiin ensimmäistä kertaa konseptitaidetta. Samalla pelin kerrottiin tukevan neljän pelaajan moninpeliä. Dragon Quest Heroes II: Twin Kings and the Prophecy's End julkaistaan Japanissa ensi keväänä PlayStation 3:lle ja 4:lle sekä Vitalle. 

Ihka ensimmäinen kuvankaappaus saatiin myös 3DS:n Dragon Quest Monsters: Joker 3:sta, joka ammentaa inspiraatiota Pokémonin kaltaisista hirviönkeräilypeleistä.

Lähde: Gematsu, DualShockers, Siliconera

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Irezawa kuva
Irezawa

Jos tämä on puoliksikaan niin hyvä kuin DQ VIII (jota edelleen toivon PS Storeen edes PS2 Classicina, joskin ilmeisesti turhaan) niin ostoon menee välittömästi ilmestyessään.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

3DS-versio menee varmasti ostoon, jos joskus tänne asti saapuu.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Mitä ihmettä, nämähän vaikuttavat kaikki ihan pelattavilta tekeleiltä.