Järjestäytynyt rikollisuus PSP-pelivarkauden takana? / Uutiset / pelaaja.fi

Järjestäytynyt rikollisuus PSP-pelivarkauden takana?

4.08.2006 // Kirjoittanut: feldon
1

Sony on vahvistanut Gangs of Londonin kehitysversion vuotaneen internetin vertaisverkkoihin ja torrent-jakeluun. GamesIndustry.biz –verkkosivuston haastatteleman Sony-edustaja David Wilsonin mukaan tapauksella saattaa olla yhteyksiä jopa järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Virtuaali-Lontooseen sijoittuva Gangs of London on ollut kehitteillä PSP:lle jo pidemmän aikaan. Nyt verkkoon vuodettu versio ei Sonyn mukaan ole vielä lopullinen, vaan vasta suuntaa-antava testipainos. Esimerkiksi laatutarkastus on vielä kokonaan tekemättä ja osa ominaisuuksista puuttuu. Myös pahoja bugeja on Sonyn David Wilsonin mukaan vielä korjaamatta.

Sonyn edustajana Wilson on aidosti huolissaan pelipiratismin vaikutuksista alan kokonaiskehitykseen. Hän kehottaakin kuluttajia ajattelemaan pitkällä tähtäimellä tekojaan. ”Vaikka kuluttajilla ei välttämättä olekaan myötätuntoa pelintekijöitä kohtaan, tulisi heidän huomioida, että piraattipelit voidaan usein suoraan yhdistää järjestäytyneeseen rikollisuuteen”, tilittää Wilson GamesIndustrylle.

Gangs of Londonin vuotaminen kolhaisi myös Sonyn tuotekehitysosastoa, jossa käydään alituista kilpajuoksua PSP:n suojaamiseksi hakkereita vastaan. Toistaiseksi piraattipelien ja kotikutoisten ohjelmien käyttäminen PSP:ssä on kyetty tehokkaasti estämään erilaisin ohjelmapäivityksin. Näillä näkymin Gangs of Londonin julkaisua ei kuitenkaan aiota lykätä, vaan pelin on edelleen määrä ilmestyä Euroopassa syksyllä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ultra-typerä uutinen. Kuten Pelaajalehden uutiset yleensäkin. Pitää pakosta saada jotain uutista joka päivä sivuille, vaikka olisi sontaakin. Ottakaa oppia Pelit-lehden webbi uutisista..