”Järjettömän tuottoisa” mikromaksu sai lähteä Warframesta aikoinaan liikakäytön takia

Warframea käsittelevä uusi dokumentti on valottanut taustoja muun muassa tavasta, jolla kehittäjä Digital Extremes katsoo mikromaksuja.

25.3.2018 13:13

Mikromaksut ovat olleet polttava puheenaihe viimeisinä kuukausina, mutta se ei tarkoita, etteivätkö pelinkehittäjät ole saaneet pohtineet niiden eettiisyyttä ennenkin.

YouTuben dokumenttikanava NoClip julkaisi hiljattain kaksiosaisen katsauksen ilmaispeli Warframeen, minkä yhteydessä kehittäjä Digital Extremes paljasti poistaneensa pelistä aikoinaan maksullisen ominaisuuden säikähdettyään sitä ympäröinyttä pelaajakäyttäytymistä.

Ominaisuus koski pelin kubrow-lemmikkejä, joiden väriä ja kuviointia pelaajat pystyivät vuonna 2014 vaihtamaan käyttämällä pienen summan pelin maksullista platinum-valuutta. Ominaisuus pohjautui täysin satunnaisuuteen, mutta se ei huolettanut kehittäjiä aluksi, koska kyse oli vain kosmeettisista lisistä peliin.

– Sitten näimme hepun painavan nappia 200 kertaa ja olimme että ”voi hyvä luoja, mitä olemme menneet tekemään? Me loimme peliautomaatin”, Digital Extremesin johtaja Sheldon Carter kuvailee.

Carterin mukaan järjettömän tuotteliaaksi osoittautunut ominaisuus sai lähteä, sillä sitä ei suunniteltu koskaan käytettäväksi havaitulla kiivaudella. Samalla sen katsottiin käyneen pelin yleisideaa vastaan.

Ensimmäisen osa NoClipin Warframe-dokkarista on nähtävissä alta. Parisen vuotta toiminnassa ollut dokkaripoppoo on aiemmin tehnyt vastaavanlaisia videoita myös esimerkiksi Doomista ja Rocket Leaguesta.

Lähde: PCGamesN, NoClip

Lisää luettavaa