"Järkyttävää" lisäsisältöä luvassa uuteen Dead Spaceen / Uutiset / pelaaja.fi

"Järkyttävää" lisäsisältöä luvassa uuteen Dead Spaceen

5.02.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
9

Dead Space 3 saapunee Suomeen kenties vasta torstaina, mutta jo nyt pelin ensimmäisestä lisäsisällöstä riittää puhetta. Kehittäjä Visceral Games on vahvistanut työstävänsä peliinsä parhaillaan uutta seikkailua, joka kantaa nimeä The Awakening.

Teemaltaan luvassa pitäisi olla jopa varsin karmivakin kokemus. Kehittäjät lupaavat, että The Awakening sisältää Dead Space -sarjan synkimmät luvut, minkä pitäisi näkyä ainakin järkyttävänä sisältönä.

Varsinaisista seikkailun pelillisistä puolista ei kerrottu.

Sisältöön voi odottaa pääsevänsä käsiksi maaliskuussa. Sen saa itselleen noin kymmenellä eurolla tai 800 Microsoft-pisteellä.

Itse pääpelistä on parhaillaan saatavilla demo. Tähän mennessä kokeiluversiota on latailtu Electronic Artsin mukaan yli kaksi miljoonaa kertaa.

Lähde: EA

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes
Lainaus

"Järkyttävää" lisäsisältöä luvassa uuteen Dead Spaceen

Varmaan siinä mielessä järkyttävä, että on pääpelistä leikattua sisältöä...

Käyttäjän Dynamithix kuva
Dynamithix
Lainaus käyttäjältä YritaEdes

Varmaan siinä mielessä järkyttävä, että on pääpelistä leikattua sisältöä...

Ei ainakaan yllättäisi, jos kyseinen paketti löytyisi jo levyltä.

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey
Lainaus käyttäjältä YritaEdes

Varmaan siinä mielessä järkyttävä, että on pääpelistä leikattua sisältöä...

Jep. Ostin pari vuotta sitten Dead Space kakoseen sen jonkun pikku lisärikampanjan. Ympäristöt oli otettu suoraan pääpelistä, ne vain pelattiin läpi toiseen suuntaan...

Käyttäjän Teppo-Man kuva
Teppo-Man

Aina kiva kun peliä ei ehditä julkaista ja puhutaan jo lisäsisältö sonnista.

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey
Lainaus käyttäjältä Teppo-Man

Aina kiva kun peliä ei ehditä julkaista ja puhutaan jo lisäsisältö sonnista.

Täytyy sanoa, että itseänikin raivostuttaa tämä nykytrendi.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Niin, ennen vanhaanhan oli tapana julkaista lisäosa tai lisäosia, jotka olivat ihan eri asia mitä nämä nykyajan DLC:t. Kukaan ei olisi "muinaisina" aikoina maksanut pelkästä asepaketista tai parista kartasta. Lisäosat olivat melkein kokonaisia pelejä ja yleensä vähintäänkin puolen pelin verran oli uutta tekemistä. Nykyisillä pelien mitoilla tosin olivat kai jo useamman nykypelin mittaisia. Tämän lisäksi ne myytiin levyllä (tosin kai lähinnä silloisen netin hitauden takia).

Nykyaikainen malli tosin mahdollistaa juuri nämä minilisäykset. Ei niissä silloin vikaa jos ei tunnu siltä että ne on revitty tarkoituksella pääpelistä irti mutta usein jää silti ikävä maku suuhun kun sitä kokonaista peliä ei saakaan sieltä kaupasta (tai yhtenä ostoksena latauksena) mukaansa. Hankala lopulta kuitenkaan sanoa oliko se entinen malli parempi vai ei, sillä kyllähän nykyisinkin voi odotella versiota joka sisältää kaiken tai edes suuren osan sisällöstä. Tästä aiheesta saisi helposti pitemmän blogipostauksenkin kyllä.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

GOTYjen sisältö on myös melko vaihtelevaa. Ostin juuri Uncharted 3 GOTYn ja huomasin että sisältö on lähinnä tätä: Skinnejä, co-oppia, ja niitä moninpelikarttoja. Sen sijaan esim. Fallout 3 GOTY ja Dragon Age Origins Ultimate edition on jo toista maata. Näissä on reippaasti sitä oikeaa lisäpelattavaa sisältöä.

Käyttäjän Lequu kuva
Lequu

Samaa mieltä zappahin kanssa. Esim. ensimmäisen Crysiksen lisäosa Warhead menisi kokonaisesta pelistä nykymittapuulla.

Käyttäjän Marttijuntti kuva
Marttijuntti

Jos se lisäsisältö on pelkkää päätarinan ympäristöjen kierrätystä, pistää se kieltämättä vihaksi. Mutta minua kuitenkin kiinnostaa mitä tämä DLC sisältää.