Pelaajien omat pelivideot ovat suosittua materiaalia verkossa ja tämän tuntuvat tajuavan aina vain vahvemmin myös Activision ja Electronic Arts. Pelijäteistä molemmat ovatkin nyt aikeissa tarjota kuluttajille ominaisuuksia, joilla voi lähettää nettiin suoraa videokuvaa pelaamisesta pienemmällä vaivalla.

Ainakin aluksi Activision hoitaa homma hieman pienemmässä mittakaavassa. Yhtiö lupasi jo aiemmin tänä vuonna lisäävänsä nauhoitusominaisuuden Xbox 360:n ja PlayStation 3:n Call of Duty: Black Ops II:een, jonka League Play -otteluista nauhoitetun suoran videomateriaalin on nyt vahvistettu saapuvan katseltavaksi YouTubeen.

Julkaisija on lisäksi kertonut, että videoita on mahdollista silmäillä myös Call of Duty Elite -yhteisöpalvelua hyödyntämällä. Eliten avulla lähetyksiä ihmetellessä yleisö pääseekin näkemään otteluissa taistelevien pelaajien tietoja aina pelitilastoista näiden käyttämiin varusteisiin.

Kaksikosta EA on puolestaan tuomassa pelaajien käsiin astetta laajemmankin tavan nauhoittaa pelikuvaa. Yhtiö ilmoitti kuluvalla viikolla tarjoavansa Origin-pelipalvelun käyttäjille seuraavaksi nauhoitustyökalut, joiden avulla Originin kautta pelattavasta pelistä voi lähettää suoraa videokuvaa katseltavaksi suosittuun Twitch.tv-suoratoistopalveluun.

Lisätietoja Origin-työkalujen toimivuudesta löytää palvelun kotisivuilta. Ominaisuus tuodaan saataville aluksi beetamuodossa.

Lähde: Activision, Electronic Arts

Lisää luettavaa