Jo osittain sensuroidusta Xenobladesta väännetään vieläkin perheystävällisempää / Uutiset / pelaaja.fi

Jo osittain sensuroidusta Xenobladesta väännetään vieläkin perheystävällisempää

17.11.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
31

Nintendon perheystävällisyyspolitiikka läntisillä pelimarkkinoilla on jälleen otsikoissa.

Tällä kertaa tarkkasilmäiset pelaajat ovat huomanneet ensi kuussa ilmestyvän Xenoblade Chronicles X:n hahmonluontitilan jääneen hämmentävän itsesensuurin uhriksi. Siinä missä teoksen japanilainen versio antaa monien muiden pelien tapaan säätää naishahmojen rintojen kokoa hyvän maun rajoissa, puuttuu länsimaisesta julkaisusta moinen liukusäädin tyystin. Kaikkien pelaajan luomien naishahmojen luontaiset avut ovat pakon edessä samaa kokoluokkaa pituudesta ja iästä riippumatta, mikä vaikuttaa verkkokommenttien perusteella tuntuvan monista jokseenkin järjettömältä. 

Nintendo on viime aikoina puhuttanut paljon sensuurihenkisillä lokalisaatioratkaisuillaan lännessä. Xenoblade Chronicles X:n nuorimmalle sankarihahmolle puetaan enemmän päälle Euroopassa ja Yhdysvalloissa, ja myös tuoreen Project Zero: Maiden of Black Waterin paljastavat asut saivat lokakuussa kyytiä. Vaikka rintasäädin tuskin tuo juurikaan varsinaista lisäarvoa peliin, yhtiön siveyskampanja herättää pelkoa yhä ehdottomammista sensuuripäätöksistä tulevaisuudessa.

Nintendo itse ei ole kommentoinut ratkaisua. Videota läntiseen versioon tehdyistä muutoksista voi tutkailla alta.

Xenoblade Chronicles X ilmestyy Euroopassa 4. joulukuuta.

Lähde: VG247, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Rainbow_Dazed kuva
Rainbow_Dazed

Onpa ikävä juttu. Harkitsin juuri että voisin veronpalautusrahoilla ostaa joululahjaksi itselleni Wii U:n nyt kun vihdoin tuli jotain pelattavaa, mutta taidan lykätä ostopäätöstä vielä vähän aikaa ja katsoa mitä arvosteluissa pelin lokalisaatiosta tuumataan. Kaikenlainen sensuuri menee vain itselläni niin vahvasti vastakarvaan että katoaa täysin kiinnostus monia asioita kohtaan sen myötä.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

13v bikinien sensurointi on kyllä oikeastaan ihan ymmärrättävää, mutta rintojen muokkauksen poisto on ehkä vähän hassua. Vaikka ei sillä, se että sellainen mahdollisuus yleensäkin on löytynyt vähintäänkin yhtä hassua.

Käyttäjän Oskulock kuva
Oskulock

On kyllä niin kammottavan kauheat grafiikat että ei luulisi jonkun sensuurin olevan suurin ongelma. :P

Käyttäjän jani kuva
jani

Tämän pelin hahmomallit ovat yleensäkin aivan kauheita. Mikäs siellä tekijätiimillä mättää? Eikös edellisen Xenobladen tyyli enää käyny?

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Kateelliset lattarintaiset feministit ovat saaneet ilmeisesti tahtonsa taas läpi :D

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt
Lainaus käyttäjältä Smiling Nik

Kateelliset lattarintaiset feministit ovat saaneet ilmeisesti tahtonsa taas läpi

Tai sitten jonkun Nintendo pomon nuorelle sukulaistytölle on sattunut jotain?

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus
Lainaus käyttäjältä Oskulock

On kyllä niin kammottavan kauheat grafiikat että ei luulisi jonkun sensuurin olevan suurin ongelma.

Hahmot on mitä on, mutta muuten pelin maailma on varsin kaunista katseltavaa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Sain tietää tämän juuri samana päivänä, kun edellisen kerran mainitsin ostavani pelin 13-vuotiaan (15-vuotiaan) bikinisensuurista huolimatta, muutin mieleni ja nyt saa kyllä pitää tunkkinsa. Ostan japsiversion sitten, kun keksin rahat nipponin Wii U:n importtaamiseen. Vituttaa tämmönen pelleily.

Lainaus käyttäjältä Smiling Nik

Kateelliset lattarintaiset feministit ovat saaneet ilmeisesti tahtonsa taas läpi

Juuri näin. Ihan ku tässä kaikki miehet olis Kratoksia. Eihän sillä ole väliä miten miesten itestuntoasiat on. Naisethan voi varmaan kohta lisääntyäkin keskenään. Mihis vittuun miehiä tarvitaan enää? Ai niin, ei ainakaan sinne vittuun.

Pakko vielä editoida tähän, että muistaakseni Lara Croftillakin oli joskus hieman enemmän "assetteja", kun näissä uusissa peleissä. Ihan kun isoja "assetteja" ei olis kellään oikeasti. Naurettavaa touhua. Itse pelaamisen kannalta ei ole merkitystä, mutta ärsyttää kaiken maailman sensurointi ja poliittinen ylikorrektisuus nykyään, niin helvetisti. /avautuminen

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

Eipä paljoa kiinnosta, peli on ennakkotilattu ja odotan kuin kuuta nousevaa (Alkuperäinen Xenoblade vielä kesken, mutta loppu lähestyy!). Aiempi sensurointi oli minusta ihan järkevää, alan olla jo sen verran iäkäs "ukkeli" että koin kyseisen hahmon liian nuoreksi niin paljastaviin bikineihin. Mitä taas tähän tulee, niin kuten aiemmin sanoin, ei paljoa kiinnosta. Jos naishahmoja teen, niin rinnat yleensä pidän kutakuinkin siinä keskivälissä. Koska jos haluaa väkisin isotissisiä animetyttöjä katella, niin niistä jos mistä tässä maailmassa on ylitarjontaa!

EDIT:// Ihan nyt vielä selvennykseksi, yleisesti ottaen pidän kyllä tälläistä sensuuria turhana. Mielestäni tämä tapaus on vaan sen verran mietoa tavaraa että ei kanatta vielä nousta barrikadeille. Eli henkilökohtaisella tasolla kyseinen tapaus ei minua liikuta suuntaan tai toiseen

Käyttäjän Drifu kuva
Drifu

Poistakaa nyt sitten vaikka naishahmot kokonaan.