
Ensimmäisen persoonan roolipeli Kingdom Come: Deliverance on ilmaantunut rahoituspalvelu Kickstarteriin. Joulukuun lopulla julkisuudessa viimeksi vahvemmin nähty tekele pyrkii kasaamaan joukkorahoituksen avulla itselleen 300 000 punnan potin todistaakseen rahoittajalleen, että fantasian sijaan enemmän realismiin nojaavalle uuden sukupolven roolipelille olisi maailmalla kysyntää.
Kehittäjä Warhorse Studios kertoo pelin Kickstarter-sivuilla, että haussa oleva summa kattaisi noin kymmenen prosenttia pelin budjetista.
Pelin ohjaaja Daniel Vávran Rock Paper Shotgun -sivustolle antaman haastattelun mukaan Kingdom Come on Kickstarter-kampanjan myötä jakautumassa samalla kolmeen erilliseen episodiin. Näin pyrkimyksenä on saada pelistä nopeasti jo jotain pelaajien käsiin sen sijaan, että se viipyisi kokonaisuudessaan kehityksessä vielä seuraavat kaksi vuotta. Jakautumisesta huolimatta episodeista jo ensimmäisen pitäisi tarjota pelattavaa noin 30 tunniksi ilman, että siitä joutuisi maksamaan täyden pelin hintaan.
1400-luvun Eurooppaan sijoittuva Kingdom Come: Deliverance on tarkoitus saada niin Xbox Onelle, PlayStation 4:lle kuin Windowsille ja OS X:llekin. Sen toiminnasta ja ideoista saa varsin mielenkiintoisen kuvan oheisen videon katsomalla. Pelin Kickstarter-sivulle pääsee klikkaamalla tästä.
Mitä Kickstarter-peleihin noin muuten tulee vuoden 2014:n alun suhteen, on rahoitupalveluun ilmaantunut hiljattain toki pari muutakin kovasti huomiota saanutta nimikettä. Yksi näistä on aiemmin viime vuonna myöskin julkistettu La-Mulana 2, kun taas toinen, To the Death, on muun muassa vanhoista Infinity Wardin ja Sonyn kehittäjistä koostuvan tiimin toimintatuotos.
Lähde: Rock Paper Shotgun
Kommentit
Vaikuttaa kyllä erittäin mielenkiintoiselta ja omaperäiseltä, vaikka onkin suhteellisen yksinkertainen idea. Skyrimin ja witcherin sekoitus, sekä kourallinen historiaa. Toivottavasti tulee hyvä soppa.
Trending towards £4,163,910 (1387% of goal) :D Aivan mahtavaa nähdä, että tällaiselle pelille löytyy kysyntää. Kertoo paljon pelialan tilanteesta, että 95% oikeasti kiinnostavista peleistä on kickstarterissa tai indie, koska julkaisijat eivät uskalla rahoittaa. Surullista.
Nuo tukijoiden tasot on kieltämättä järkätty vähän oudosti. Rock Paper Shotgunille Vávra totesi seuraavaa:
Ykkösaktinhan Kickstarterin käyttäjä saa 15 punnalla. Hölmösti sekin on tosin merkitty "get the game" -termillä.
Jos kokonainen peli kiinnostaa, niin saat muuten latoa ihan mukavasti taalereita tiskiin. 300 puntaa tarkalleen ottaen, ellen wallan väärin noita tasoja tulkinnut. Tuli jotenkin sellainen olo, että katson tämän kampanjan sittenkin sivusta.
Noissa kohdissa joissa kuvataan large scale battleja niin tuollahan liehuu monessa kohdassa Suomen lippu?
Ellei sitten ole joku vastaavan tyyppinen ollut jollain ritarikunnalla? Ei Suomen lippua ole ollut vasta kuin joskus 1800-luvulla kehiteltynä.
1:33 taustalla näkyy ja 2:09
240.000 ja rapiat jo rahoitettu ja 28 päivää jäljellä! Tästää tulee vielä iso ilmiöteos, kenties jopa suunnannäyttäjä, sanokaa minun sanoneen!
Tämän takia mieluummin odotankin ja ostan kaikki episodit sitten kerralla, kun hinta ja laatukin on lopulta selvä. Itse en käytä kartan laajuutta tai peliaikaa joka tapauksessa minään mittarina sen suhteen onko peli "täysi paketti" tai edes hintansa väärti, joten tyhjää puhetta tuo minun korvaani vielä on. Ei ainakaan perustele noita hintoja vielä alkuunkaan.
Jos en nyt ihan väärin katsonut niin tuo on ensinnäkin musta risti valkoisella taustalla, ja päätellen noista muista tunnuksista kyseessä on Saksalainen Ritarikunta, mitä tukee se, että niiden vastustajina näyttäisi olevan puolalaisia, ainakin tunnuksista päätellen. Joku minua paremmin asian tunteva voinee korjata jos olen väärässä.
Näinhän se varmaan on. Omalla ruudulla tuppaa kyllä siniseltä risti näyttämään, mutta tuskin Suomen lippu on jos pelissä hivunenkaan realismia.
Oikeassa olet suurimmaksi osaksi. Tosin kyseessä ei ollut Puola vaan Böömin kuningaskunta joka sijaitsi suurimmaksi osaksi tsekissä. Eli taistelut todennäköisesti ovat osa hussilaissotaa (1419–1436).