John Carmackista, John Romerosta ja näiden peliklassikoiden synnystä kertova Masters of Doom sovitetaan televisiodraamaksi / Uutiset / pelaaja.fi

John Carmackista, John Romerosta ja näiden peliklassikoiden synnystä kertova Masters of Doom sovitetaan televisiodraamaksi

27.06.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

David Kushnerin kirja Masters of Doom on löytämässä tiensä televisioon. Elokuvasivustot Deadline ja Variety raportoivat, että yhdysvaltalainen kaapelikanava USA Network on tilannut kirjaan perustuvan draamasarjan pilotin, jonka vastaavina tuottajina nähdään James ja Dave Franco.

Vuonna 2003 alunperin julkaistu Masters of Doom käsittelee peliyhtiö id Softwaren alkuvuosia ja erityisesti juuri sen vanhoja tähtikehittäjiä John Carmackia ja John Romeroa, jotka yhteisvoimin toivat maailmaan Doomin, Wolfenstein 3D:n ja Quaken kaltaisia klassikoita, kunnes heidän tiensä lopulta erkanivat. Tavoitteena televisiosarjan tekijöillä olisi saada sen pohjalta aluille kokonainen antologiasarja, joka voisi lopulta kertoa enemmänkin tarinoita videopelien historiasta.

Pilottia on käsikirjoittamassa Tom Bissell, joka on aiemmin auttanut kynäilyn osalta esimerkiksi viimeisimpien Uncharted-pelien ja Gears of War 4:n käsikirjoituksessa. Hän on julkaissut myös yhdeksän kirjaa, kuten videopelien sosiaalista tärkeyttä käsittelevän Why Video Games Matterin sekä kulttielokuva The Roomin tekemisestä kertovan The Disaster Artistin, jonka Fancon veljekset sovittivat myöhemmin myös valkokankaille.

Lähde: Deadline, Variety

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

ID softwarea nyt valkokankaalla
Vaikka olenkin katsonut kymmeniä tunteja youtube dokumentaatiota idistä niin aina löytyy jotain uutta mutta jotenkin alkaa vaikuttamaan rankasti yliarvostetulta.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus rautahuilu

ID softwarea nyt valkokankaalla
Vaikka olenkin katsonut kymmeniä tunteja youtube dokumentaatiota idistä niin aina löytyy jotain uutta mutta jotenkin alkaa vaikuttamaan rankasti yliarvostetulta.

En nyt tiedä voiko modernien first-person shooterien keksijöitä varsinaisesti arvostaa yli?

Sitä paitsi Masters of Doom on todella viihdyttävästi kirjoitettu kirja, vaikka varmasti uhraakin paljon realismia ja yksityiskohtia draaman kaaren hyväksi. Täytyy myös suositella laadukasta audiobook-versiota, joka on Wil Wheatonin lukemana hunajaa korville.

Sarjan suhteen odotan vain, ettei tästä tulisi sellainen tyypillinen rokkistara-elämänkerta, koska aavistan, että pukumiehet haistaa kirjassa ensimmäisenä ne Ferrarit, viinan ja naiset ja haluaa tehdä taas sen saman elokuvan tyypillisellä ryysyistä rikkauksiin ja rikkauksista ryysyihin -kaavalla. Romero saattoikin käydä läpi tämän juonikaaren ja siksi todennäköisesti päätyy sarjan keskushahmoksi, mutta tämän tarinan suhteen minusta toimisi paremmin tyyli, jossa esim. jokainen jakso kuvattaisiin eri henkilön näkökulmasta.

Nostoja