Joko Roblox saadaan PlayStationille? Sony esti alustan julkaisun lapsiin liittyvien huolien vuoksi / Uutiset / pelaaja.fi

Joko Roblox saadaan PlayStationille? Sony esti alustan julkaisun lapsiin liittyvien huolien vuoksi

1.07.2023 // Kirjoittanut: Toimitus
1

Sony esti Robloxin tuomisen PlayStation-konsoleille huoliensa vuoksi, oikeusasiakirjat ovat paljastaneet.

Yhtiön näkemykset suosittuun pelialustaan liittyen ovat käyneet ilmi FTC:n ja Microsoftin välisessä oikeudenkäynnissä julkistetuista asiakirjoista. Alkuvuodelta 2022 peräisin olevassa asiakirjassa PlayStation-pomo Jim Ryan kommentoi Robloxin tuomia riskejä PlayStationille.

Asiakirja sisältää Ryanin sijoittajille suunnattua viestintää, jossa hän toteaa PlayStationin varoneen perinteisesti sisältöä, joka saattaisi altistaa alustalla pelaavia lapsia haitoille. Hän kuitenkin toteaa yhtiön höllänneen viime vuosina käytäntöjään asiaan liittyen, mikä voisi avata tulevaisuudessa ovet lasten suosiman Robloxin tuomiseksi myös PlayStation-konsoleille. Ryanin mukaan Sony on aloittanut keskustelut Robloxin kanssa alustan PlayStation-julkaisun tiimoilta ja toivoo tilanteen muuttuvan lähiaikoina.

Toistaiseksi Robloxia ei kuitenkaan ole julkaistu PlayStationille. Ilmaiseksi käytettävä sisällön luomiseen, jakamiseen ja pelaamiseen keskittyvä alusta on tällä hetkellä saatavilla tietokoneiden ja mobiililaitteiden lisäksi Xbox-konsoleilla. Mikäli Ryanin toiveet toteutuvat, on Roblox tekemässä tuloaan tulevaisuudessa möys PlayStationeille.

Lähde: Axios

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Ehkä parempi ettei tulisi. Todella epäilyttävää toimintaa harrastava firma.