Joulukuussa ei retroilla enää ministi – Tasavallan tietokone Commodore 64 tekee paluun näppäimistön kera / Uutiset / pelaaja.fi

Joulukuussa ei retroilla enää ministi – Tasavallan tietokone Commodore 64 tekee paluun näppäimistön kera

26.06.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
2

Retro Games Ltd. on julkistanut tuovansa uuden retromallin Commodore 64:stä jouluksi, mutta aiempien miniversioiden tapaan kyseessä on tällä kertaa ehtaa muistuttava laite.

THEC64 pakataan toimivan näppäimistön, päivitetyn USB:llä varustetun joystickin sekä 64 valmiiksi asennettua peliä, joihin lukeutuvat muun muassa California Games, Boulder Dash, Paradroid, Hover Bovver, Galencia, Iridis Alpha ja Gridrunner. USB:n myötä laitteelle voi tuoda muistitikulla lisää pelejä pelattavaksi tai luoda kokonaan omia.

Laite tukee lisäksi alkuperäisen C64:n tai sitä edeltäneen Commodore Vic 20:n käyttöliittymää, ja siinä on neljä USB-liitäntää sekä HDMI televisiota varten.

Retro Games julkaisi aiemmin viime vuonna Commodore 64:stä miniversion.

The Commodore 64 julkaistaan 5. joulukuuta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Hienoa, mutta itse ottaisin mieluummin Amiga 500:sta vastaavan mallin. Sitä kun ei koskaan itseltäni löytynyt, ja tottakai pelit silloin skidinä näytti Amigalla niin paljon upeammilta verrattuna omaan "kämäiseen" C64:n.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

No nyt voisin harkita. Menin joskus tyhmänä vaihtamaan C64c:n kahteen kansiolliseen jääkiekkokortteja, taisi olla 1993 tai 1994. No oli ne kortit ainakin silloin rahallisesti arvokkaampia. Nyt olis enemmän iloa C64:stä. Tosin kyllä siellä korttien seassakin saattaa jotain arvopaperia olla. Sentään Amiga 500 löytyy vielä.

Nostoja