Tunnelmallisen Journey-pelin säveltäjä nostettiin kovaan joukkoon Grammy-ehdokkuuden myötä

Journeyn musiikki jatkaa ihmisten lumoamista ja onkin näin saanut tunnustusta nyt Yhdysvaltain musiikkialan yhdistykseltä.

6.12.2012 16:37

Thatgamecompanyn hehkutettu Journey on saanut jälleen tunnustusta ja tällä kertaa äänimaailmansa osalta. Yhdysvaltain musiikkialan yhdistys on nyt viimeisimpänä noteerannut pelin sävellykset asettamalla ne Grammy-ehdokkaiksi.

Säveltäjä Austin Wintoryn käsialaa olevat tuotokset ovat ehdolla kategoriassa, jossa palkitaan paras visuaalista mediaa varten tehty ääniraita. Wintory onkin näin nostettu kovaan kastiin, sillä hänen ohella kategoriassa esillä ovat muun muassa Tähtien sota -säveltäjänä tunnettu John Williams (Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus), Leijonakuningas-mies Hans Zimmer (Yön ritarin paluu) ja Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogiasta tuttu Howard Shore (Hugo).

Grammy-palkinnot jaetaan helmikuussa ja tuolloin jopa 55. kerran.

Pelisävellykselle nimekäs musiikkipysti on napsahtanut vain kerran. Se tapahtui viime vuonna, jolloin Christopher Tinin Civilization IV -pelin tunnusmusiikki Baba Yetu palkittiin parhaana laulajan tukemana instrumentaalisena sovituksena.

Viime vuoden puolella Grammy-palkintojen neljä visuaalista mediaa käsittelevää kategoriaa muutettiin tukemaan vihdoin myös pelisävellyksiä. Aiemmin kategorioissa pääosassa olivat elokuvat ja televisio-ohjelmat.

Linkki Journeyn julkaisutraileriin

Lähde: Polygon, Grammy.com

Lisää luettavaa