JRPG-pelitalo katosi maailmankartalta - kuten myös toimitusjohtaja / Uutiset / pelaaja.fi

JRPG-pelitalo katosi maailmankartalta - kuten myös toimitusjohtaja

4.04.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
2
JRPG-pelitalo katosi maailmankartalta - kuten myös toimitusjohtaja

Japanilainen Imageepoch-pelitalo on haihtunut savuna ilmaan.

Muun muassa Luminous Arc -roolipelisarjasta ja Euroopassa juuri julkaistusta, jokseenkin hämärästä Criminal Girls: Invite Only -teoksesta tunnetun Imageepochin verkkosivut suljettiin yllättäen tällä viikolla. Myös studion puhelinnumero on poistettu käytöstä.

Imageepoch ei ilmeisesti ole ilmoittanut mahdollisista muutoksista yhteistyökumppaneilleen, sillä pelitaloa ja sen johtaja Ryoei Mikagea peräänkuulutetaan tällä hetkellä sosiaalisessa mediassa useamman tahon toimesta. Muun muassa Hyperdimension Neptunian kehittäneen Idea Factory -studion toimitusjohtaja Yoshiteru Sato on kertonut Twitterissä Mikagen olevan täysin tavoittamattomissa.

Imageepochin oli tarkoitus juhlia tänä vuonna kymmenvuotispäiviään, ja studion uusi peli Stella Glow oli määrä julkaista myös lännessä. Huhut studion työntekijöiden irtisanoutumisista ja toimistotilojen vaihdosta alkoivat kuitenkin kiertää jo alkuvuodesta. Imageepoch itse ei kommentoinut kohtaamiaan vaikeuksia helmikuussa, mutta ne saattavat liittyä yllättävään katoamiseen.

Lähde: Gematsu, Siliconera

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

Harmillista, tälläisten pelitalojen kohdeyleisö on muutenkin melko harvassa varsinkin lännessä. Budjetit peleissä on yleensä myös merkittävästi pienempiä mitä AAA-eeposten kohdalla enkä usko että siltikään saavuttavat mitään kovin tulevaisuuden turvaavia voittoja kehittäjilleen.

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Yakuza varmaa kyseessä