Juhlittu klassikkopeli Puzzle Fighter sai uuden elämän / Uutiset / pelaaja.fi

Juhlittu klassikkopeli Puzzle Fighter sai uuden elämän

25.11.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Capcom on tuonut virallisesti takaisin Puzzle Fighter -pulmasarjansa. Sarjan uusi koti löytyy vuosien hiljaiselon jälkeen nyt Android- ja iOS-laitteilta, joilla sen ihan vain Puzzle Fighteriksi kutsuttu tuorein osa on ilmestynyt kaikkien saatavilla.

Mobiililaitteita varten Puzzle Fighter on kääntynyt ilmaispeliksi, mikä on muovannut jossain määrin myös sen pelattavuutta. Huomattavin ero vanhaan on se, että peli muistuttaa nyt aiempaa enemmän nimenomaan pulma- ja taistelupelin hybridiä kunkin hahmon saadessa omat elinvoimapalkit, jotka hupenevat sitä mukaan, kun ruudulta tuhotaan timantteja.

Päätarkoituksena Puzzle Fighter -otteluissa ei ole enää siis vastapuolen pelialueen täyttäminen timanteilla, vaan juurikin näiden elinvoiman imeminen. Tämä tekee otteluista aiempaa lyhyempiä ja tuo mukaan myös hahmonkehityksen, jossa avattuja taistelijoita ja näiden kykyjä voi parannella pelin tarjoamilla palkinnoilla.

Uuden osan myötä Puzzle Fighterin hahmotarjonta ei enää myöskään koostu vain Street Fighter ja Darkstalkers-taistelijoista, vaan mukaan on heitetty muitakin tuttuja Capcom-naamoja. Pelin taidetyyliä on samalla uusittu.

Japanin sijaan tuorein Puzzle Fighter on kehitetty Kanadassa Dead Rising -sarjaa tehneellä Capcom Vancouverilla.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.